Aktywne Wpisy

Cinoski +213
Po 7 godzinach czekania na sorze przyjęli do szpitala mamę różowej po zawale ze znaczną niepełnosprawnością.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.

TeselACC +311
Dopiero dzisiaj dowiedziałem się że #pdk nie znaczy padaka tylko pozdro dla kumatych. Używałem tego źle przez lata. Wychodzi na to że ewidentnie nie jestem kumaty. Ale za to wiele wiadomości nagle nabralo sensu
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale

Może być jakiś haczyk?
https://mediamarkt.pl/komputery-i-tablety/monitor-lg-ultragear-27gl850-b-27-qhd-nano-ips-1ms
Cena niższa niż u konkurencji i do tego jakoś nigdy MM nie uznawałem za tani sklep
Z drugiej strony wciąż mnie kusi Dell S2721DGF - stówę tańszy, ta sama matryca.
Nie umiałem tylko błędów kolorów zmierzyć (pożyczyłem tylko na chwilę kolorymetr) ani gamutu - trzeba by chyba do wszystkiego inne aplikacje, albo ja tego znaleźć nie umiałem :/
No to jeśli tylko do subiektywnych odczuć mam sie ograniczyć to: 8h pracy nie powoduje zmęczenia (choć raczej z żadnym monitorem jeszcze tego nie doświadczyłem), pomarańczowy jest szczególnie wydatny, kolory mocno nasycone i w biurowej pracy może aż za bardzo. Ale oglądanie filmów to sama przyjemność. HDR, mimo że 400, mnie zachwyca, choć przyznaję, że jeszcze nigdy nie miałem okazji oglądać