Wpis z mikrobloga

• 0
@phil-gwas najtaniej był po 1912, ale 1950-1999 już częściej widywane. Jednak rezygnuję - chyba Asusa wybiorę vg27ag1l (czy jakoś tak, nie mam na tel aktualnie spisanego). Większy kontrast przy podobnych parametrach. Dell jednak zniechęcił podświetleniem migoczącym. Wziąłbym nawet vg27a, ale... Za jasny! (Min. 120 nitów)
  • Odpowiedz
@phil-gwas: Jeśli chodzi o czas reakcji, to tak. Ale wadą jest katastrofalny wręcz kontrast (chyba najniższy na rynku). Asus VG27AQL1A (poprawiam się) ma gorszy czas reakcji (ale nie jakoś bardzo) za to znacznie lepszy kontrast. Pod względem oddania barw bardzo zbliżony. Jeszcze jedna wada - DP tylko 1.2, więc chyba problemy z 165MHz/10bit...

Jakby tak do tego asusa dodać tylko DP 1.4, nieznacznie ogarnąć lepiej overdrive (bo na różnych częstotliwościach
  • Odpowiedz
@Dzyszla: Nie rób mi teraz bani bo już miałem faworyta (,) Reddit, recenzenci, raw data, opinie klientów wskazują tego LGka, ta czerń to prawda ale osobiście uwielbiam d--------e kolory i responsywność i chyba jestem gotów na ten kompomis. A ku czemu się skłaniasz?
  • Odpowiedz
@Dzyszla: W-------m się i pojechałem na kole po ten monitor :D So far zadowolony, w porównaniu do FHD 27 inches któego miałem to pixela tutaj nie uświadczysz, kolory palą w oczy, udało się bez bad pixeli i równym podświetleniem i so far jestem zadowolony. Dobrze mnie na FHD CPU bottleneckował, odpaliłem giere w 1440p to procek teraz chillował a GPU n--------o (2080s)
phil-gwas - @Dzyszla: W-------m się i pojechałem na kole po ten monitor :D So far zad...

źródło: comment_1606302875pSzmnRcrKZpq07FQBqD8Qo.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@phil-gwas: Wciąż nie kupiłem (ale pamiętam o obietnicy ;p). Jednak aktualnie ukierunkowuję się na MAG274QRF-QD głównie ze względu na jeszcze większą objętość gamutu oraz znacznie lepszy kontrast od Della czy LG.
  • Odpowiedz