Wpis z mikrobloga

byłem w podobnej sytuacij od maja przez 3 miesiące szukałem pracy
także nie polecam, ale trzymam kciuczki
  • Odpowiedz
@CuckCuckKlan: A co się stało z Twoją poprzednią pracą? Przecież te duże korpo, cały czas zatrudniają - jakieś HSBC, Comarchy i takie tam inne - na jakiś czas idzie się zaczepić, a jesteś atrakcyjny, bo nie masz okresu wypowiedzenia...
  • Odpowiedz
A co się stało z Twoją poprzednią pracą? Przecież te duże korpo, cały czas zatrudniają - jakieś HSBC, Comarchy i takie tam inne - na jakiś czas idzie się zaczepić, a jesteś atrakcyjny, bo nie masz okresu wypowiedzenia...

@Admiral16: Do Comarchu nie wracam, bo miałem podobny sposób rozstania się z tą firmą jak z ostatnią. Do HSBC pewno podbije, chociażby dla rozmowy, ale jak byłem 2 lata temu to czułem
  • Odpowiedz
Postanowili się ze mną rozstać, bo nie umiem AWS ( nic z Clouda ), Spring, Kubernetes i parę innych które na liście wymienili. Springa coś tam rozumiem, bo w tym pracowałem trochę, ale nie na tyle by na rozmowie wybronić czy wytłumaczyć.

@CuckCuckKlan: Nie ciekawi Cię to co robisz na tyle, żeby na własną rękę, na bieżąco nowe rzeczy ogarniać?
  • Odpowiedz
@CuckCuckKlan:

Głownie Java i jak podliczyłem sobie przy okazji wypełniania tego wniosku to 7 lat expa.

Ilość lat przepracowanych =/= skill, ot cała tajemnica.

To akurat rzecz oczywista, ale dalej nie rozumiem, dlaczego nie kształciłeś się na własną rękę w nowszych technologiach. Pracowałeś po 12 godzin na dobę? Musisz się opiekować upośledzonym dzieckiem i po prostu nie masz na nic czasu? Bo jeśli nie - to niestety, ale sam jesteś
  • Odpowiedz