Wpis z mikrobloga

@Sqbfd: wykonawca umowy o dzieło nie jest pracownikiem, a miejscem wykonania UoD jest dowolne miejsce wybrane przez wykonawcę, ale... udostępnienie lokalu przez zleceniodawcę wykonawcy wiąże się z dodatkową korzyścią na rzecz wykonawcy, którą wykonawca powinien rozliczyć z fiskusem, bo jest to korzyść materialna.

Obawiam się, że o ile można tak uniknąć zakazu spożycia na miejscu, o tyle można sobie ściągnąć na głowę skarbówkę i PIP, które będą potem decydować, czy UoD
Jesteśmy tak zajebiście kreatywnym narodem, aż żal dupę ściska że musimy wykorzystywać te talenty na walkę z systemem a nie konkurowanie z innymi narodami.

@willard: Bo ta kreatywność pojawia się tylko w momentach zagrożenia.
@willard: kiedyś pewien Niemiec zapytał mnie jakim sposobem tak dobrze przetrwaliśmy ostatni kryzys gospodarczy kiedy cała Europa była na grubym minusie.

Odpowiedziałem mu, że u nas przez ostatnie 30 lat jest permanentny kryzys i nauczyliśmy się kombinować. Teraz najchętniej wysłałbym u tego screena na potwierdzenie słów XDDD
Prowadząc biznes trzeba brać pod uwagę wszystkie czynniki.

@apatozaur: Widać że koło prowadzenia firmy to ty #!$%@? nawet nie stałeś. Przewidzieć pandemię i to, że #!$%@? rząd zamiast wymyślić jakieś sensowne rozwiązanie, zamknie wszystkie biznesy. Ten brainlet którego ci wkleili pasuje idealnie.
@Sqbfd: Założę się, że Niemiec czy inny mieszkaniec Europy Zachodniej nie wpadłby nigdy na takie rozwiązanie( ͡° ͜ʖ ͡°), swoją drogą, że nigdy nie musiał ( ͡° ʖ̯ ͡°).
@apatozaur:

nic im się nie stanie przez tydzień czy dwa. Prowadząc biznes trzeba brać pod uwagę wszystkie czynniki.

Jasny gwint, mam deja entendu... A tak, to samo mówiliście W MARCU.
Was panikarskie szkodniki trzeba izolować od społeczeństwa, jesteście groźniejsi niż COVID na mszy w Środę Popielcową.