Aktywne Wpisy
ArtBB +221
Powiedzcie mi, że to nie jest kasta xD
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
108 tysięcy na B2B to jakieś ~85 tysięcy złotych netto złotych miesięcznie.
Bardzo dobry chirurg w USA zarobi 600 tysięcy dolarów rocznie. Co daje netto około 350 000 tysięcy (około 29 000 USD miesięcznie), czyli w przeliczeniu 106 tysięcy złotych. Same studia medyczne to tam koszt około 300 tysięcy dolarów.
W
źródło: 1000015666
Pobierz
1-1-1-1 +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

To co wstawiłeś o wyrokach zakresowych dotyczy zupełnie innej sytuacji kiedy wyrok nie dotyczy całego przepisu
Wyrok TK sam w sobie mocy prawnej nie ma ale muszą za tym iść zmiany ustaw prędzej czy później.
Nic tu po mnie, bye.
@dzangyl: Zobacz sobie nawet praktykę skoro nie wierzysz teorii. Otwórz Kodeks Cywilny, przejdź do art. 418, przeczytaj "utracił moc" z przypisem górnym "1", zjedź na dół strony, przeczytaj "Z dniem 18 grudnia 2001 r. na podstawie wyroku Trybunału Konstytucyjnego z dnia 4
@InspektorDupa: jaki zwolennik dyktatury, o czym ty bredzisz? Ja wrogiem Polski? Twojej Polski? Masz swoją? Lepszy i gorszy sort? Hmm... skąd ja to znam xD
@Guzkow:
@dzangyl: W opublikowanym wyroku masz "2. Art. 418 Kodeksu cywilnego jest niezgodny
z art. 77 ust. 1 i nie jest niezgodny z art. 64 Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej." i to wystarczyło, żeby art. 418 KC utracił moc.