Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 119
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jeszcze tłuką się z policją jak oszołomy z ONR albo innego zdegenerowanego środowiska

@dzangyl: co ty p--------z? Jakie tłuką się? Najpowazniejsza "zadyma" na wczorajszych marszach to stracenie czapki policjantowi. Nie bede przypomnial jak dewastowali miasto onerowcy.
A co do meritum - kazdy protestuje w tej sprawie ktora go bezposrednio dotyczy. Jesli boli cie ze ludzie nie protestuja, bo gospodarka sie lamie to zbierz grupe ludzi, i jedz do Wawy protestowac.
  • Odpowiedz
W Polskim prawie nic nie jest oczywiste i to co wypisujesz nie jest prawdą. To nie jest tak, że TK wydaje wyrok i od razu klamka zapadła wpada do dziennika ustaw i koniec.

Tak, tak, już knują jak nocą ustawę przepchnąć jak kompromisu aborcyjnego nie da się ruszyć, na ma takiej możliwości żeby cała zjednoczona prawica była za - jedynie niektórzy degeneraci z konfederacji mogli by pomóc.

@dzangyl: Ty trollujesz czy
  • Odpowiedz
, tak, już knują jak nocą ustawę przepchnąć jak kompromisu aborcyjnego nie da się ruszyć, na ma takiej możliwości żeby cała zjednoczona prawica była za - jedynie niektórzy degeneraci z konfederacji mogli by pomóc.

@dzangyl: ale jak nie ma możliwości żeby ruszyć kompromis aborcyjny jak właśnie to zrobili? Chyba masz życzeniowe myślenie.

Mi też się nie podobają protesty w środku pandemii. Ale to nie wina protestujących a trybunału który tak
  • Odpowiedz
TK wydaje wyrok bez żadnej mocy prawnej, idioci lecą krzyczeć na ulice w środku pandemii i jeszcze tłuką się z policją jak oszołomy

@dzangyl: Jak bez mocy prawnej? To czemu lekarze odwoluja planowane terminacje?
  • Odpowiedz
@AgentGRU: no to żyjesz w alternatywnej rzeczywistości bo ja widziałem zadymy z policją, wyzwiska, rzucanie kamieniami - ale wiadomo to pewnie tylk ojacyś podstawieni przez Kaczyńskiego zadymiarze xD

@Herostrates94: poczytaj jak działa parwo w polsce i co oznacza wyrok trybunału konstytucyjnego. Zaśmiecasz portal swoją ignorancją.

@CudMalina: nic nie ruszyli, to
  • Odpowiedz
@KozakCzerwony: robi to przy aprobacie wystarczającej ilości ludności kraju, znaczy się ludzie tego chcą, nic z tym nie zrobię poza oddaniem głosu wyborach - tak to wygląda, tak wygląda życie w społeczności jaką jest naród i trzeba się z tym pogodzić.
  • Odpowiedz
bo ja widziałem zadymy z policją, wyzwiska, rzucanie kamieniami

@dzangyl: straszne. Straty oceniono na 1,7 zl.

poczytaj jak działa parwo w polsce i co oznacza wyrok trybunału konstytucyjnego

@dzangyl: Wykopek konstytucjonalista tego jeszcze nie grali xD
  • Odpowiedz
@dzangyl Jak można pisać takie wysrywy. Wyrok TK jest prawem i wejdzie w życie w momencie opublikowanie w dzienniku ustaw. Sejm nie może zmienić wyroku TK.
Do tego ludzie cały czas protestują i wyrażają swoje niezadowolenie. Cześć się powstrzymuje z powodu pandemii np. ja.
  • Odpowiedz
@Rogovic: nieprawda, to nie jest takie proste, prawo polsce daje różne możliwości - zobaczymy jak rozwinie się sytuacja. Sejm i senat oraz prezydent muszą zmienić ustawę, nie jestem ekspertem ale pobieżne szukanie informacji daje mi taki obraz rzeczywistości - nic nie dzieje się z automatu.

Orzecznictwo Trybunału Konstytucyjnego wyraźnie wskazuje - po stronie ustawodawcy - obowiązek uzgodnienia literalnego brzmienia zakresowo niekonstytucyjnych przepisów z treścią wyroków zakresowych. W praktyce ustawodawca na
  • Odpowiedz
@dzangyl Te protesty i tak idą w stronę ogólnego w--------e na PiS i na całe jego rządy. Uczestniczą w nich przeróżni ludzie, którym PiS zaszedł za skórę. Tak działa społeczeństwo, że przez jakiś czas władza w-----a ludzi kolejnymi decyzjami aż w końcu pojawia się ta jedna decyzja, która przelewa czarę goryczy i społeczeństwo w końcu wychodzi na ulicę. Ja jestem całym sercem za protestami, bo społeczeństwo poza wyborami też musi pokazać
  • Odpowiedz