Aktywne Wpisy
tojestmultikonto +50
#diy #elektronika #hobby #zrobtosam #tojestmultikonto
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Zrobiłem podświetlenie do wyłącznika światła. Mostek prostowniczy, dwa rezystory 390k 1/4 W, kondensator 1 nF / 3kV i niebieska dioda dyfuzyjna. Dioda może posłużyć również za kontrolkę. Jest podłączona między L i N (mam dodatkowy przewód N w puszce, więc jest to osobny obwód elektryczny omijający oświetlenie i działający non stop niezależnie od tego czy światło jest
Operator_imadla +355
Miasto #plock daje 20 milionów na klub Wisła Płock i 100zlotych na ośrodki adopcyjne xD
To ja próbując ogarnąć jak działa ogromny i skomplikowany system w nowej robocie, w dodatku z dziedziny na temat której kompletnie nie mam wiedzy biznesowej:
@seeksoul: co? xD Na szczęście developerzy żyją, ale i tak głupio komuś ciągle dupę zawracać.
@Khaine: this.
najgorzej właśnie z takim wewnętrznym poczuciem, że no niby wiadomo, że to nowe rzeczy, nowe systemy i potrzeba czasu, ale z drugiej strony taki *specjalista* jak ja już powinien w mig rozumieć o co biega ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@seeksoul: A znacznie gorzej jest jakby ci ktoś przyszedł i mówił "ee to proste przecież, z czym w ogóle masz problem?" xD Na szczęście tak nie mam.
z drugiej strony zdarzają się też pozytywne postaci w paru firmach i kilka razy miałem zrobiony taki porządny on-boarding dla żółtodzioba w temacie jak ja. Co ciekawe, w 95% przypadków byli
- ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■ (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Trochę c-----o to macie zrobione, tu, tu, tu i tu. Poprawię wam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
Tymczasem
@Khaine: codziennie sobie zadaję to pytanie jak muszę robić coś zupełnie innego niż to do czego mnie początkowo zatrudnili ( ͡° ͜ʖ ͡°)
przynajmniej można się czegoś nauczyć
@Khaine: może i głupio ale jak jesteś nowy to jest właśnie ten moment żeby to robić. Każda mała i niezrozumiała pierdoła to powinna być wizyta w sali konferencyjnej i rysowanie kontekstu na tablicy. Za pół roku już będzie za późno.
A głupio i tak nie powinno ci być: gdyby istniała dokumentacja a system był czytelny i przejrzysty nie zawracałbyś nikomu d--y. Ich
@Khaine: Pamietam pierwszy dzien w pracy na help desku w szpitalu.
Wspolpracownik podaje mi sluchawke, odpala program
I