Wpis z mikrobloga

Witam próbowałem się dowiedzieć od kilku lekarzy oraz na forach internetowcy co mi dolega ale niestety mało osób jest obeznanych w temacie. W skrócie dolega mi coś takiego, że przez całe życie jestem spowolniony na tle innych ludzi, wolniej czytam, wolniej się poruszam, mam gorszą pamięć itp. I cała sytuacja zmienia się po wzięciu Hyperzine A oraz biotyny. Zauważyłem, że z czasem muszę brać mniejsze dawki biotyny oraz pilnować to co jem: np. nie mogę spożywać jajek nawet w postaci obrobionej termicznie bo wpływają na przyswajanie biotyny którą i tak muszę brać już w ilościach poniżej 1 mg. Większe dawki biotyny nie dają efektu tak samo jak przesadzę i dołożę inne suplementy diety, a próbowałem już wielu innych. W skrócie po tym jak przyjmę ten mix biotyna + Hyperzina A wszystko zmienia się o 180 stopni jestem z introwertyka ekstrawertykiem, do tego większe pobudzenie, lepsza pamięć, lepsza koncentracja, dużo szybsze wykonywanie niektórych działań i zdolność nauki. Dodam że całe życie zlecano mi badania psychologiczne pod kątem ADHD,ADD,Dysleksji,Depresji,Anhedonii. A tutaj dosłownie po 10-15 minutach od wzięcia zmieniam się o 180 stopni. Dodam że raz podobny efekt uzyskałem na witaminie b1 przez tydzień również łącząc z Hyperzine A.
Chciałbym się dowiedzieć jakie badania powinienem zrobić, czy ten mix jest odpowiednim działaniem w moim przypadku i co mi dolega. #medycyna #psychologia #narkotykizawszespoko
#psychiatria #psychiatryk #lekarz #neurologia #suplementy #rozwojosobisty #psychoterapia #psychodeliki #pomocy #adhd #acetylocholina #rozwojosobistyznormikami #przegryw
  • 43
  • Odpowiedz
@Daniell236: Po przeczytaniu Twojego posta i tego jak działa Hyperzine A, uważam, że jesteś normalnym zdrowym człowiekiem, który po prostu wzmocnił swój organizm suplementacją. Ja jak jestem rano ospała to do kawusi dosypuje troszkę sproszkowanej guarany i później jestem jak motorek, ale to nie oznacza że jestem chora, a co najwyżej że obudziłam się podczas złej fazy snu i suplementacja pomaga mi się ogarnąć.
  • Odpowiedz
@Daniell236: na moje no to przyjmujesz sobie inhibitor acetylocholinesterazy która to achetylocholinesteraza odpowiada za rozkład acetylocholiny czyli neuroprzekaźnika która działa na receptory nikotynowe i muskarynowe. Możesz sobie doczytać gdzie takie receptory występują, ale z tego co widzę to przyjmując to w skrócie pobudzasz układ przywspółczulny masz lepszą koncentrację i pamięć dzięki temu. Ale czy pierwotnie masz jakaś patologię to trzebaby pomierzyć to w tym kierunku, ale nie wiem jak, wiem
  • Odpowiedz
@alteron: całe życie powolny, słaba pamięć i aby strzelić się z dawką też ciężko. Co do nieprawidłowości to jest nagła zmiana w 10 mimiut po tym jak wejdzie tak to zamulenie. Nie ma poprawy jak biorę dłużej. Loteria
  • Odpowiedz
@alteron: to jest tak że na codzien sie jakam zle czytam itp ludzie ciagle mnie poganiaja dajac z siebie maxy nawet. A po tym jak ustabilizuje czytam linijkami, dobre gadane , jestem mega szybki bo to zaburza mi adhd.
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: no to też mam gorsze dni to wtedy z domu nie powinmem wychodzic bo odpad ludzi na ulicy nie widze itp za wolno dochodzi do mnie proces myślowy. Tylko ja stan typowego zamulenia po wstaniu mam całe życie.
  • Odpowiedz
@alteron: sporo ludzi myśli że to suptelna zmiama a jest o 180 stopni dodam że taki piracetam poprawia moje życie o 1/10 a metylofenidat tylko pozwala mi coś robić bez efektu niechcenia. A na tym jak biorę huperzine a i biotyne jak biore prsznic gole się itp 1,5h to robie to w 28 minut. Tak samo obiad zwykle ziemniaki godzina obierania gdzie na tym z 15 minut.
  • Odpowiedz
@Daniell236: W sct charakterystyczne jest to ze stymulanty zbytnio nie pomagają. Może jakiś inhibitor achei (fizostygmina/riwastygmina) by ci pomogło skoro te huperyzyna a działa. Może tez w huperyzynie pomagać ci antagonizm nmda- wtedy mozna pomyśleć o amantadynie.
  • Odpowiedz