Wpis z mikrobloga

@Lawsuit: ej ale bez kitu. Na studiach miałem takiego znajomego. Instalował linuxy wszędzie nawet swojej babci xD no i oczywiście pitolil jaki to linux jest zajebisty xD
Może i jest nie mnie to oceniać.
  • Odpowiedz
@podjad3k: niby tak, ale nie do końca. Pare miesiecy temu probowalem nowego ubuntu i miało problemy z kodekami audio video. Nieodtwarzał filmow na niektórych stronach i byla informacja, ze przeglądarka jest nieaktualna mimo ze byla najnowsza xD
  • Odpowiedz
@Gviazdor: Z Ubuntu to korzystałem ostatni raz z 10 lat temu, obecnie Mint, oparty na Ubuntu podobno ale nie poniżam burmistrza to nie mam takich problemów na niektórych stronach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a całkiem serio to przy instalacji powinien być gdzieś checkbox dotyczący instalacji kodeków itp z niewolnych źródeł czy jakoś tak
  • Odpowiedz
@Lawsuit @Gviazdor K---a, zawsze się ten argument pojawia. A raczej kłamstwo. Nie wiem, tym sekciarzom od Torvaldsa chyba za to płacą.

Żadna tego rodzaju firma nie ma serwerów na Linuxie, bo to śmietnik, w dodatku na komunistycznej licencji. W dodatku bezpieczeństwo Linuxa to mit. Taki FB ma swojego zamkniętego OS na podstawie jakiegoś BSD. Sony to samo. Apple też. Google pisze własny system od podstaw.
  • Odpowiedz