Wpis z mikrobloga

#covid19 #rower

Poważne pytanie. Jak to od soboty ma wyglądać, jest jakieś FAQ, lub jakiś tweat?
W weekend chciałem z kumplami pojechać na #szosa ale teraz nie mam pojęcia co mogę a co nie. Musimy mieć maski? Jakieś odległości musimy zachować? Ja już tego nie ogarniam, nie chcę łamać prawa, jednocześnie jak w sześciu będziemy jechać na rowerach to chyba szansa zarażenia siebie na wzajem lub innych jest mała.
Jak do pracy rowerem jadę to nie ma problemu, pojadę wolniej i maska nie przeszkadza ale jednak w grupie w sporym tempie i dystansie 200km może być problem.
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@i-marszi: SMS źródłem prawa nie jest, ale w obecnym rozporządzeniu było, że przy sporcie nie trzeba, nawet w czerwonych strefach. Prawdopodobnie to utrzymają, ale trzeba jeszcze poczekać na oficjalne rozpocządzenie. Pewnie dzisiaj będzie.
  • Odpowiedz
@inyourface: Bo tak jest. Według obecnych przepisów możesz nawet spacerować po osiedlu albo grać w szachy w parku bez maski i będzie to legalne wedłuch tych korona-rozporządzeń.
Niestety, inną sprawą jest nieznajomość tych przepisów przez policję, straż miejską, sanepid, itd. :P
  • Odpowiedz
Według obecnych przepisów możesz nawet spacerować po osiedlu

@hard1: nie idzmy w te strone. Spacer nie sluzy wypracowaniu kondycji. Nosmy maseczki z glowa, unikajmy tlumow i trzymajmy dystans, szczegolnie od nieznajomych. Do tego zainstalujmy proteGo safe a wszystko bedzie dobrze
  • Odpowiedz
@Stormweaver: jaki ty bezdennie glupi jestes. To gowno pomoze trackowac ogniska zachorowan i uratowac twoich krewnych. Moj bliski czlonek rodzinh walczy wlasnie o zycie i nie ma pojecia gdzie doszlo do zarazenia. Chcesz by twoi krewni byli nastepni bo jakis bezobjawowy nosiciel ich zarazi?
  • Odpowiedz
aplikacja od tej p------------j wladzy śmierdzi na kilometr, rob co chcesz.

@Stormweaver: naprawde myslisz ze komus zalezy na Twoich danych? Nie musisz nic wypelniac, po prostu zainstaluj apke i pozostań anonimowy. I daruj sobie tekstyo 60 groszach za wpis, podaje dobry pomysl na spowolnienie epidemii, chyba lepsze to niż totalny lockdown i zakaz odwiedzin/spotkan/wyjsc
  • Odpowiedz