Wczoraj w nocy telefony ucichły, ale to tylko przez to, że wyłączyła telefon. Dzisiaj o 8 koleżanka poszła na policję. Samo czekanie na kogoś zajęło jej dłużej niż wywiad, ale to najmniej ważne ¯\_(ツ)_/¯ Policjant, który ma zająć się tą sprawą powiedział, że dobrze, że zgłosiła się tak wcześnie i że często dostają takie zgłoszenia. Dodał też na wstępie, że lepiej żeby ci od tego "trefnego biznesu" nie byli jednak z Rosji, bo wtedy policja nic nie będzie mogła zrobić. Dużo na ten moment dalej nie wiemy, policjant kazał zebrać wszystko co jest związane ze sprawą w wersji papierowej i przynieść do nich - tj. dowód przelewu, rejestr połączeń, wiadomości z groźbami pójścia na policję - ogólnie całość. Uwaga hit! Policjant zaproponował koleżance bycie "kozłem ofiarnym" - miałaby dalej brnąć w tę sprawę, wykonywać przelewy, które kazaliby jej robić etc. - i to wszystko pod nadzorem policji. Dodatkowo, kasę, którą ma teraz na koncie kazali przelać jej na konto babeczki, z którego dostała przelew. Trochę to dziwne, czy po prostu ja już świruje? ( ͡°ʖ̯͡°) Przypominam, że wszystkie dane koleżanki są u mafii (?), jest łatwa do wystalkowania na fb Z ostatniej chwili - znowu do niej dzwonią z tej giełdy, telefon za telefonem
Pod poprzednim wpisem pojawiło się wiele komentarzy, że ta cała akcja to bait, ale niestety nie jest - naprawdę można być aż tak głupim. Zaplusujcie jak chcecie być wołani!
@Iberia: niech pójdzie na współpracę to dostanie świadka koronnego czy tam nową tożsamość i za kilka lat na wykopie będzie miała ama z Michałem i elfikiem - porozmawiwja o życiu jak z masą.
@Iberia: Dobra, kajam się i wierzę. Widać więc, że dzbanów na świecie nie brakuje. Ja rozumiem, że na początkach internetow ktoś się nabierał na to "tworzenie konta do przelewów" i szybki zarobek ale obecnie mamy 2020 rok i chyba głupota w sieci zatacza nowe koło.
Co do porad to oprócz policji i tej blokady nie ma co dalej się tym przejmowac. Goście którzy coś takiego organizują wiedzą z czym się
@Iberia: a ta blokada na 6.5 niżej to też dla ruskiej mafii? Gdyby to nie był bait nie wypisywała byś tu takich szczegółów z jej życia, które mogą pogorszyć jej sytuację.
@Iberia: Brednie, już widzę jak wysyłają 14,000 zł obcej osobie.. Znalezionej w internecie z innego kraju licząc, że osoba ta grzecznie przeleje tę kwotę dalej :) Przecież to totalna bzdura..
Wczoraj w nocy telefony ucichły, ale to tylko przez to, że wyłączyła telefon. Dzisiaj o 8 koleżanka poszła na policję. Samo czekanie na kogoś zajęło jej dłużej niż wywiad, ale to najmniej ważne ¯\_(ツ)_/¯ Policjant, który ma zająć się tą sprawą powiedział, że dobrze, że zgłosiła się tak wcześnie i że często dostają takie zgłoszenia. Dodał też na wstępie, że lepiej żeby ci od tego "trefnego biznesu" nie byli jednak z Rosji, bo wtedy policja nic nie będzie mogła zrobić. Dużo na ten moment dalej nie wiemy, policjant kazał zebrać wszystko co jest związane ze sprawą w wersji papierowej i przynieść do nich - tj. dowód przelewu, rejestr połączeń, wiadomości z groźbami pójścia na policję - ogólnie całość. Uwaga hit! Policjant zaproponował koleżance bycie "kozłem ofiarnym" - miałaby dalej brnąć w tę sprawę, wykonywać przelewy, które kazaliby jej robić etc. - i to wszystko pod nadzorem policji. Dodatkowo, kasę, którą ma teraz na koncie kazali przelać jej na konto babeczki, z którego dostała przelew. Trochę to dziwne, czy po prostu ja już świruje? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Przypominam, że wszystkie dane koleżanki są u mafii (?), jest łatwa do wystalkowania na fb
Z ostatniej chwili - znowu do niej dzwonią z tej giełdy, telefon za telefonem
Pod poprzednim wpisem pojawiło się wiele komentarzy, że ta cała akcja to bait, ale niestety nie jest - naprawdę można być aż tak głupim.
Zaplusujcie jak chcecie być wołani!
#banki #gielda #prawo #policja #logikarozowychpaskow
Taki zwyczaj starych ludzi |૦ઁ෴૦ઁ|
Komentarz usunięty przez autora
@Furox: @HaSSaN: @Szpeju: @Czerw2: @hajs86: Dla Was niedowiarki. Bank właśnie zablokował te środki na koncie.
źródło: comment_1600887986izN7jcf3CyAHjoLCMxZzTo.jpg
PobierzWidać więc, że dzbanów na świecie nie brakuje.
Ja rozumiem, że na początkach internetow ktoś się nabierał na to "tworzenie konta do przelewów" i szybki zarobek ale obecnie mamy 2020 rok i chyba głupota w sieci zatacza nowe koło.
Co do porad to oprócz policji i tej blokady nie ma co dalej się tym przejmowac. Goście którzy coś takiego organizują wiedzą z czym się
https://cryps.pl/artykul/scam-roku-19-najgorsze-oszustwa-w-2019-roku/#scamfx
https://cryps.pl/ostrzezenie/prymitywne-scamy-na-bitcoina-wiecznie-zywe/