Wpis z mikrobloga

@sierzchula: no jak, przecież to osy i szerszenie są spokojniejsze, bo nie muszą się obawiać tak bardzo naturalnych przeciwników. Jak zaatakujesz albo przygnieciesz to wiadomo, ale strażniczki ula nie pozwolą postać przy wylotce długo, a jak głodne to zapomnij o grzebaniu w ulu gołą ręką.
  • Odpowiedz
gdyby to był facet, to nikogo by to nie obchodziło. Change my mind.

@Hans_Olo: Jak jesteś spermiarzem to na pewno, dla mnie to nie ma znaczenia. Nigdy bym nie próbował złapać królowej bez kombinezonu, ani brać do ręki dziesiątek pszczół, kozak film.
  • Odpowiedz
@sraneczk0oo: @Kreation: @Zapaczony: większość współczesnych ras pszczół nie jest agresywna. Ale pszczoły są markotne, zła pogoda, brak pokarmu, brak pracy, nastrój rojowy itp powodują że pszczoły są drażliwe i mogą żadlić. Pszczelarze nie lubią agresywnych ras. Źle się z nimi pracuje :)
  • Odpowiedz
@Hans_Olo: nie wiem, zmiana płci i głosu raczej nie zrobiłaby mi różnicy. Koncept przenoszenia pszczół spod podłogi w nowe miejsce w taki sposób mnie się bardzo podobał.
  • Odpowiedz
@eloar: mi chodzi jedynie o to, że nie miałoby to rozgłosu, żeby teraz obiegać internet. Spójrz sobie na ilość subskrybentów na youtubie i pomyśl sobie, jaka jest skala zainteresowania.
  • Odpowiedz
gdyby to był facet, to nikogo by to nie obchodziło.

@Hans_Olo: To prawda bo mężczyźni są bardziej skłonni ryzykować itd. Od kobiet się tego nie oczekuje bo biologicznie są strachliwe, tak samo jak od dzieci. Natomiast nie chodzi tutaj o samą płeć per se, jakby te pszczoły usuwał mały chłopiec to ten filmik też zdobyłby dużą popularność.
  • Odpowiedz
@Hans_Olo: P---------e. Dla mnie zawsze podziw bierze, jak niektórzy obchodzą się z pszczołami bez strachu, nawet jakbyś na filmiku był Ty, z zakolami, bez dziewczyny i pracy to i tak by mi imponowało Twoje doświadczenie i podejście do pszczół, płeć nie ma znaczenia.
  • Odpowiedz
@Cesarz_Polski: Ogólnie, jak wiekszosc ludzi wie, pszczółki po użądleniu umierają, wiec nie robią tego bez powodu. Na początku przyszła w oporządzeniu bo nie wiedziała, w jakim nastroju są pszczoły, kiedy już się dowiedziała że mają co jeść, i są spokojne, mogła je normalnie brać na ręke, wiec zrobiła striptise. Kwestia wyczucia i rozumienia tych pięknych owadów.
  • Odpowiedz