Czy w background checkach sprawdzane jest to czy ktoś brał urlop bezpłatny? Mam na myśli, że jeżeli jakaś duża firma programistyczna (typu Goldman Sachs, Amazon albo JP Morgan Chase) robi background checka osobie pracującej na umowie o pracę jako programista w Polsce (a firma szuka pracownika w np Wielkiej Brytanii), to mają dostęp do informacji typu ilość przepracowanych dni albo ilość dni wziętego urlopu?
@GienekZFabrykiOkienek: Czyli co w Polsce mogą się dowiedzieć? Tylko data rozpoczęcia i zakończenia pracy, tytuł ("młodszy programista xyz") i to czy ktoś został zwolniony czy sam się zwolnił?
@fefler: Jeśli masz zamiar rozwiązać umowę o pracę w obecnej firmie w której brałeś urlop bezpłatny zanim przejdziesz proces rekrutacji to będzie on wyszczególniony na świadectwie pracy, które będziesz musiał dać do bgchecka.
@Cyklosporyba: Jak ogólnie wygląda background check? Pracodawca jedynie pyta się czy może zrobić background check i sprawdza firmę / firmy wpisane w CV? Jakieś papiery pracownik musi dostarczać czy zazwyczaj firma zajmuje się wszystkim sama?
@fefler mam wrażenie, że wyżej są jakieś bzdury, normalnie dajesz kopie/skan umowy, oni (a tak właściwie to z tego co się z orientuje to korpo wykorzystują jakieś zewnętrzne firmy) potwierdzają, że tam pracowałeś, nie wiem czy coś więcej niż staż pracy ale uważam, że informacja o urlopie nic ich nie będzie interesować
@GienekZFabrykiOkienek: Jeszcze nie wziąłem bezpłatnego urlopu, ale zastanawia mnie to czy to nie zaszkodzi w przyszłej karierze. Duże firmy mają często mnóstwo kandydatów (np Amazon ma około 400 CV na jedno miejsce) więc każda "czerwona flaga" może zdyskwalifikować kandydata, choćby się przeszło 6 etapów rekrutacji
Duże korpo w Polsce typu IBM albo Deloitte raczej nie umieszczą takiej informacji na świadectwie pracy jeżeli się nikomu nie podpadnie?
@fefler: Background checkami zajmują się głównie firmy trzecie które się w tym specjalizują, czyli nie będzie cię sprawdzał sam pracodawca a jakaś inna firma która ma z nimi umowę na takie usługi.
Nie będą pytać, informują że warunkiem uzyskania zatrudnienia jest pozytywne przejście bgchecka i tyle - nie zgadzasz się, rekrutacja jest przerywana. Ważna rzecz, prześwietlają zazwyczaj już na końcu procesu (bo za to płacą), więc często bgcheck = znaczy
@fefler: Duże korpo właśnie raczej umieści bo mają ogarniający dział który się tym zajmuje, w małej firmie każdy będzie miał na to wywalone. Rekrutując się nie będziesz miał świadectwa pracy z obecnej pracy, a jak już zaczniesz pracować to nikogo nie będzie to interesować. Jak chcesz wziąć miesiąc-dwa bezpłatnego to naprawdę nikogo to nie będzie interesować, wziąłeś sobie sabbatical żeby się zresetować pasąc przez 3 miesiące lamy w Peru i
#programista15k #hr #korposwiat #korpo #prawo #pytanie #pracbaza
Duże korpo w Polsce typu IBM albo Deloitte raczej nie umieszczą takiej informacji na świadectwie pracy jeżeli się nikomu nie podpadnie?
Nie będą pytać, informują że warunkiem uzyskania zatrudnienia jest pozytywne przejście bgchecka i tyle - nie zgadzasz się, rekrutacja jest przerywana.
Ważna rzecz, prześwietlają zazwyczaj już na końcu procesu (bo za to płacą), więc często bgcheck = znaczy
Jak chcesz wziąć miesiąc-dwa bezpłatnego to naprawdę nikogo to nie będzie interesować, wziąłeś sobie sabbatical żeby się zresetować pasąc przez 3 miesiące lamy w Peru i