Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 171
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gazobeton:

Da się być smukłym i zdrowym trenując kettlami, na pewno mobilnym; ale nie zastąpi to efektów pełnoprawnej siłowni, będzie to jedynie namiastka. Oczywiscie kettle są doskonałym dodatek do treningu siłowego i mają swoje zastosowanie. Lepiej kupić karnet, a jeśli robić własną siłownię to - ławka, stojaki, sztanga, obciązenie (np. stalowe od tokarza), drążek i da się tym zrobić już prawie wszystko dla początkujacego
  • Odpowiedz
@BillyGugu: jakimi ciezarami cwiczysz na tej plaskiej? Juz sie wylozylem dwa razy. Nie unioslem do konca i raz zrzucilem talerze bokiem z klaty a drugi, przez zapiecia, "skulalem" sztange po brzuchu. To byly male ciezary, moze 60, moze 80, na pewno ponizej 100kg. Przy wiekszych inna gadka. Natomiast najwyzej ucierpi Twoje ego xd teraz juz prosze o asekuracje przy ostatniej, bo dodatkowo mnie to motywuje i nie schodze z lawy
  • Odpowiedz
@Tuff: trenować mniej, ale równie (a nawet bardziej) efektywnie = odpowiednie programowanie treningowe. poza tym, więcej żreć. więcej spać. to proste.

@Kasahara: a mnie interesuje w tym miejscu borsucza opinia co do snu. spotykałem się z dziesiątkami teorii, typu - że spać trzeba w nocy, bo wtedy najlepiej, albo że jeszcze lepiej to np. spać 4 x 2h obojętnie czy w ciągu dnia czy w nocy, że najlepiej
  • Odpowiedz
@BillyGugu trenowalem podczas pandemii w domu na lawie i 3 razy zrzucalem powyzej stowki na boki, sciane r--------m, ale nic mi nie jest. Jedyne czego bym na prawde sie bal zrobic sam, bez asekuracji, to 1rep max albo amrap powyzej 150kg siad, no ale to nie zmienia tego co @Kasahara napisal - jak sie boisz ciezaru, to nigdy nie sprogresujesz ponad limit w Twojej glowie.
Ja po prostu zaczalem robic
  • Odpowiedz
@Dakkar: Bracing - https://www.youtube.com/watch?v=GDotM88sF-k

@Tuff: zobaczyć najpierw dietę czy jest wystarczająca podaż białka i kalorii, następnie sen. Wbrew pozorom cieżko się przetrenować szczególnie na poziomie początkującego. Możliwe, że plan ma za dużą objętość to może być powodem lub za duża intensywność (rozumiana jako 1 RM i objętość jednocześnie. Ostatnia możliwość - nie zachodzi adaptacja, bo zawsze odpuszczasz w trudny momencie

@BillyGugu @hesuss: zazwyczaj to wygląda
Kasahara - @Dakkar: Bracing - https://www.youtube.com/watch?v=GDotM88sF-k

@Tuff: z...
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Kasahara: z tym snem to dość ciekawe, mogę spać 5-6h i jestem tak samo wypoczęty jak po 10, energię mam przez cały dzień.
Badania jedno, a konkretne jednostki to druga sprawa.
  • Odpowiedz
@Kasahara: problem jest w tym, że zajawka na siłkę jest fajna przez pierwsze kilka miesięcy. Faktycznie widać efekty, itd. Ale potem to się po prostu nudzi i tyle ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@majkkali: w każdym sporcie będzie progres spowalniał po newbie gains ¯\_(ツ)_/¯ wiesz ja np. uprawiałem bieganie przed silownią, najpierw przebiegasz 1 km, później 5, 10, 21, 41, później robisz np. poniżej 45 min 10 km a później walczysz miesiącami o poprawę minimalną. Dlatego powinno się trenować co sie lubi. Ja trenuje 5 rok na siłowni i codzień mam coraz wiekszą zajawkę a nie mniejszą, nie miałem ani chwili znużenia :)
  • Odpowiedz