Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 171
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thePiter:

Jeśli skacze Ci cukier i masz problemy glikemiczne to najpierw szukałbym tego genezy, bo nie jest to normalne u zdrowego osobnika. Keto maskuje ten problem, a go nie rozwiązuje. Nie mówię, że ketoza jest zła, bo sprawdza się w wielu przypadkach; m.in pomaga w opisanej przez Ciebie kontroli głodu u niektórych jednostek. Zadaj sobie tylko pytanie czy wracając do Ww problem nadal nie będzie ten sam co obecnie. Oczywiście
  • Odpowiedz
@RoyVice:

Hmmm, szczerze nie spotkałem jakiegoś dużego hejtu na SS/SL nawet na reddit.
Należy znać zalety i minusy tego programu. Prawdą jest, że jest w podstawowej formie stworzony dla początkujących, osób starszych lub dodatek do innego sportu. Na start jest najlepszą opcją oprócz Greyskulla LP; jednak z czasem staje się problematyczny ponieważ

- Posiada naprawdę małą objętość, przez co mało w nim hipertrofii, a najłatwiejszą metodą zwiększenia siły jest zwiększenie masy mięśniowej.
  • Odpowiedz
Jedno ale. Genetyka odgrywa jedna z głównych ról jeśli chodzi przyrosty u naturala oraz tego ile będzie mogl zbudować kg czystej masy mięśniowej w swojej naturalnej drodze dźwigacza. Ze słaba genetyka z najlepszym planem treningowym i dieta nie zbudujesz tyle kg ile osoba która ma predyspozycje do dźwignia. Wtedy zaczyna się szpryca bo dana osoba wie że nawet nie osiagnie poziomu osoby lepiej predysponowanej. Kolejna sprawa to największe przyrosty przy odpowiednim treningu
  • Odpowiedz
@user100: ale tu chyba gość udowadnia że ze słabą genetyką, chorobami i zaczynając jako ulaniec doszedł naturalnie do 240? kg w przysiadzie. Jak nie masz rzadkiej choroby genetycznej, śpisz 7-9 godzin i nie jesteś niedożywiony, to ciężko ćwicząc będziesz rósł, szczególnie startując od zera.
  • Odpowiedz
@Kasahara: Dzięki za wpis. Niestety świadomość odnośnie prawidłowego żywienia jest bardzo niska, nie mówiąc o tym, że reklamy robią swoje. Masa osób myśli, że jak coś nie ocieka tłuszczem, to jest zdrowe. A tymczasem jedzą słodkie bułki, czy jogurty smakowe między posiłkami.
Przy okazji chciałbym zapytać o kwestię wyznaczenia zera kalorycznego. W jaki sposób go wyznaczasz i ile dodajesz dla osoby niećwiczącej? Sam wyznaczając według rożnych kalkulatorów czy wzorów, zawsze
  • Odpowiedz
Dlaczego nie udaje Ci się zmienić sylwetki, nawyków żywieniowych

@Kasahara: bo mam otwartą kartę z postem od momentu jego opublikowania a nie przeczytałem nawet pierwszego akapitu (°°

Dzisiaj też nie dam rady, bo się nie wyśpię, a mi minęło, że coś o śnie pisałeś.
  • Odpowiedz