Aktywne Wpisy
Vermeerrr +3
Co sądzicie o tym? Mam podobny problem
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #tinder #randkujzwykopem #pytaniedoeksperta
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #tinder #randkujzwykopem #pytaniedoeksperta
biaukowe +5
Elko Mirko,
Temat związany bezpośrednio z #pracbaza #podwyzka #sieci #siecikomputerowe #it #programista15k
Kończę właśnie magisterkę (kierunek EiT). Od 2 lat pracuję u jednego z integratorów operatorów telco, zajmuję się generalnie dziedziną związaną z sieciami telekomunikacyjnymi obecnie jako inżynier systemowy od strony przedsprzedaży. W ramach pracy wykonuję testy rozwiązań sieciowych, wdrożenia przedsprzedażowe u operatorów telco, prace rozwojowe, wsparcie przy utrzymaniu portfolio produktowego, mentoring techniczny dla inżynierów utrzymania i inżynierów klientów, szkolenie handlowców i prace związane z wycenami ofert itd. Wyniki w sprzedaży w mojej działce bardzo dobre. Do tej pory moja pensja z roku na rok rosła, od ok. 2.5k netto PLN jako stażysta, potem szybko podwyżka do ok 3.5k PLN, po drodze dodatki żeby wspomóc dokończenie ostatniego semestru studiów i generalnie od ok. pół roku mam podstawę w okolicach 4.8k PLN, ale uwaga na umowie zlecenie, ze względu na to, że bardzo mi się to opłacało. Do tego dochodzą premie kwartalne od wyników sprzedaży. Ja i mój manager mamy dobre wyniki, premie średnio dodawały mi ok. 1.3k, więc średnio te 6k PLN netto na umowie zlecenie miałem do tej pory. Niedługo kończy mi się status studenta (25 lvl) i mieszczę się jeszcze w PIT-0 do połowy następnego roku. W przyszłości chcę zaciągnąć kredyt i chcę w końcu przejść na umowę o pracę. Dyrektor oferuje 6k brutto PLN podstawy (dla mnie obecnie to 4.7k netto PLN), a ja chciałbym ściskać 5k netto PLN podstawy (po prostu uważam, że na tyle zasługuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)), więc zaproponowałem 6.5k brutto PLN, no i jest opór. Czy ja prezentuję roszczeniową postawę?
Dodam do tego, że mam certyfikaty, w tym te na poziomie CCNP #routing #switching + plus automatyzuję pracę, rozwijam się w #devops #ansible #python #sdn #nfv (tematyka dyplomu również zahacza o te tematy)
Pracodawca generalnie mnie docenia, uważam, że mocno się tam rozwijam zarówno w kontekście technicznym jak i handlowym i jest bardzo ciekawie, ale zaczynam zauważać po raz pierwszy opór i w ostateczności chciałbym spróbować rzucić papierami. Na tę chwilę rozmowy mają się odbyć na poziomie HRu, który ma zrobić wyliczenia, ale prawdopodobnie chciałbym wykonać jeszcze rozmowę z dyro i przedstawić moje możliwości i dotychczasowe osiągnięcia. Czy ktoś w podobnej działce, miał takie same doświadczenia?
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #5f57dc448679b6c666e7b360
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: LeVentLeCri
Wesprzyj projekt
@d1sconn3cted: @fajq: Gdzie takie kwoty z CCNA? Chyba w jakis wiekszych miastach wojewodzkich?
@fajq: takich kwot nie wykluczam natomiast osobiście takowych nie widziałem
@krzywy_kanister: u siebie mówię na podstawie Krakowa natomiast rok temu widziałem podobną ofertę w Warszawie
@krzywy_kanister: w Bydgoszczy masz NOC Atosa i oni nie powinni płacić jakoś strasznie poniżej tego co podałem.
@krzywy_kanister: to może zrób certa? ¯\_(ツ)_/¯ Czy dostać się trudno to nie wiem natomiast ostatnio od nas się jedna osoba tam przeniosła, a była to osoba raczej poniżej przeciętnej z naszego teamu
OP: Trójmiasto. Jeśli chodzi o integratorów, to słabo z konkurencją stąd może ciężej negocjować, a jestem trochę też niszy, bo do tego obsługuję projekty związane z sieciami WDM. Są tu jeszcze bezpośrednio vendorzy np. ADVA i może tu należy szukać.
Wydawało mi się, że za 2 lata exp-a 5 - 5,5k samej podstawy na rękę i premie średnio 1-1,5k netto to będzie nawet ok, a tu niespodzianka i może trzeba cisnąć o jeszcze więcej niż myślałem. Kraków i Wawa w tej działce IT mają ciekawszy wybór i tu jest sedno mam wrażenie, bo są tam więksi gracze typu Cisco, Hua, operatorzy telco. Do trójmiasta wchodzi teraz 3S, spółka Play...
O Atosie i Nokii w BDG trochę słyszałem i to mało ciekawego (mało rozwojowo i średnia kasa). Tutaj już mam trochę ludzi, którzy zmigrowali właśnie do
Trojmiasto to nadal jedno z wiekszych miast wojewodzkich, moze mniejszy wybor i stawki niz Warszawa, Krakow ale napewno wiecej niz Bydgoszczy. Kolega z poprzedniej
@krzywy_kanister: poważnie tam dalej taka bieda? W atosie jako początkujacy sysadmin od windowsów 5k brutto miałem w 2013
Zaakceptował: Eugeniusz_Zua