Aktywne Wpisy

darknightttt +21
Kończę właśnie związek bo mam dość. Jak nie posprzątałam to jest syf. Jak powiem, że jest syf to ogarnie np kuchnię a reszty nie widzi. Od jakiegoś czasu wycofuje się ze sprzątania, olewam jak i on i mam wrażenie, że jemu bałagan nie sprawia problemu. Mi ogromny. To samo z gotowaniem. Jak nie ugotuję to najwyżej będzie „zamówmy coś”. Wolę uporządkowane życie.
A największy hit to teksty zmieniłaś się, nie uśmiechasz się.
A największy hit to teksty zmieniłaś się, nie uśmiechasz się.

dzony77 +141





Sos do makaronu to masło orzechowe, sos sojowy, chili, imbir, czosnek, ksylitol i olej sezamowy.
Boczek został wczesniej ugotowany z imbirem i czosnkiem, następnie wysmażony na chrupiąco (temu, kto wymyślił tą technikę życie chyba miłe nie było bo oooo matko jak to okrutnie strzelało), Potem chwilę podsmażony razem z sosem i makaronem, na koniec wymieszany ze zblaszowaną zieloną fasolką i posypany szczypiorkiem.
Baardzo mi to smakowało też na zimno (o dziwo).
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
źródło: comment_15989789341QBuVukK4KeQZxrZmosCI8.jpg
PobierzTakie rzeczy:
galangal -- można kupić suszony, świeży zamrozisz. Przeciwieństwo imbiru, chłodzi (relatywnie).
liście kaffiru (limonki) -- świetny mocny owocowy, świeży zapach.
Moim zdaniem naturalne 100% masło orzechowe jest za słodkie -- trochę, własnej produkcji, puree z czarnego sezamu. Dodaje świetną goryczkę.
@chixi: zblaNszowaną
#grammarnazi
@ironfan: tak, shirataki=konjac :) co do strzelania, następnym razem po prostu oleję gotowanie i będę dłużej i wolniej smażyć
@maciejowy: jak będzie to zawołam :)
@MarcinOrlowski: literówka ofc
https://pl.yfood.eu/products/yfood-proszek
Czuję się jak w Orwellu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Byłbyś uprzejmy rozpisać lub podać gotowy przepis?
Chętnie sobie zrobię, ale przypuszczam, że proporcje mogą być istotne.
@MojWlasciciel: są już ketony egzogenne :)
Jak Ci strzela coś na patelni, to dam Ci protipa i lifehacka - wystarczy położyć pokrywkę :p