Wpis z mikrobloga

Podejście pierwsze do makaronu (shirataki ofc) z sosem z masła orzechowego i chrupiącym boczkiem.
Sos do makaronu to masło orzechowe, sos sojowy, chili, imbir, czosnek, ksylitol i olej sezamowy.
Boczek został wczesniej ugotowany z imbirem i czosnkiem, następnie wysmażony na chrupiąco (temu, kto wymyślił tą technikę życie chyba miłe nie było bo oooo matko jak to okrutnie strzelało), Potem chwilę podsmażony razem z sosem i makaronem, na koniec wymieszany ze zblaszowaną zieloną fasolką i posypany szczypiorkiem.
Baardzo mi to smakowało też na zimno (o dziwo).

#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
c.....i - Podejście pierwsze do makaronu (shirataki ofc) z sosem z masła orzechowego ...

źródło: comment_15989789341QBuVukK4KeQZxrZmosCI8.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@senrix: mniej więcej tak: https://eatwithclarity.com/spicy-peanut-butter-noodles/ tylko dodałam mniej wody bo ten makaron nie wchłania nic a nic.
Plus na dwie porcje ok 330g boczku surowefo w kawałku ugotowałam przez pół godziny w wodzie z kawałkiem imbiru i czosnkiem a potem pokroiłam w plasterki i usmażyłam.
Opakowanie makaronu shirataki i 150g fasolki imo idealne na dwie, dosyć kaloryczne porcje.
Zrobię jeszcze raz i spiszę jak trzeba w przyszłym tygodniu :)
@
  • Odpowiedz
@chixi: Jednak ugotowany fajnie wcześniej w takiej mieszance dużo lepiej przechodzi smakiem. Polecam taką mieszankę do boczku chashu:
sos sojowy, mirin, sake, woda, cukier, imbir, czosnek, dymka.
W pozostałym po gotowaniu płynie można fajnie zamarynować jajka, które są genialne.
  • Odpowiedz