Aktywne Wpisy
ZygmuntJedyny +164
Trias +508
Ludzkość nie wynalazła jeszcze tortury wystarczająco okrutnej, żeby nadawała się dla typków, którzy wymyślili te wszystkie wyskakujące okienka, powiadomienia itp.
Sram na wasze ciasteczka. Nie chcę otrzymywać powiadomień. Wiem, że jestem w trybie pełnoekranowym, przecież sam go, k---a, włączyłem. Nie, nie udostępnię kalkulatorowi mojej lokalizacji. I na pewno nie wyłączę adblocka, bo wtedy już w ogóle zasracie mnie tymi wyskakującymi gównami.
#gorzkiezale #w---w #zalesie #d-------------------e
Sram na wasze ciasteczka. Nie chcę otrzymywać powiadomień. Wiem, że jestem w trybie pełnoekranowym, przecież sam go, k---a, włączyłem. Nie, nie udostępnię kalkulatorowi mojej lokalizacji. I na pewno nie wyłączę adblocka, bo wtedy już w ogóle zasracie mnie tymi wyskakującymi gównami.
#gorzkiezale #w---w #zalesie #d-------------------e
Sos do makaronu to masło orzechowe, sos sojowy, chili, imbir, czosnek, ksylitol i olej sezamowy.
Boczek został wczesniej ugotowany z imbirem i czosnkiem, następnie wysmażony na chrupiąco (temu, kto wymyślił tą technikę życie chyba miłe nie było bo oooo matko jak to okrutnie strzelało), Potem chwilę podsmażony razem z sosem i makaronem, na koniec wymieszany ze zblaszowaną zieloną fasolką i posypany szczypiorkiem.
Baardzo mi to smakowało też na zimno (o dziwo).
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
@BlackbirdZ: to nie do końca :P Pokrywka nie pozwala odparowywać wodzie (nawet te z dziurką). Lepiej mieć taką siatkową.
Plus na dwie porcje ok 330g boczku surowefo w kawałku ugotowałam przez pół godziny w wodzie z kawałkiem imbiru i czosnkiem a potem pokroiłam w plasterki i usmażyłam.
Opakowanie makaronu shirataki i 150g fasolki imo idealne na dwie, dosyć kaloryczne porcje.
Zrobię jeszcze raz i spiszę jak trzeba w przyszłym tygodniu :)
@
sos sojowy, mirin, sake, woda, cukier, imbir, czosnek, dymka.
W pozostałym po gotowaniu płynie można fajnie zamarynować jajka, które są genialne.