Aktywne Wpisy
Wraczek +43
Obecne ograniczenia prędkości nie są w żaden sposób dostosowane do aktualnie eksploatowanych samochodów na drogach.
50 km/h w zabudowanym przy tych osiągach/hamulcach to śmiech, 70 km/h mogło by być na lajcie, bo dużo osób wyznaje zasadę że "do 20 wzwyż nie łapią", więc i tak każdy leci te 60-70 ¯\(ツ)/¯
50 w zabudowanym może miało sens za czasów poloneza i trabanta, teraz to kuriozum. #takaprawda
#polskiedrogi
50 km/h w zabudowanym przy tych osiągach/hamulcach to śmiech, 70 km/h mogło by być na lajcie, bo dużo osób wyznaje zasadę że "do 20 wzwyż nie łapią", więc i tak każdy leci te 60-70 ¯\(ツ)/¯
50 w zabudowanym może miało sens za czasów poloneza i trabanta, teraz to kuriozum. #takaprawda
#polskiedrogi
Zwiedzam +95
Dajcie otuchy po 25 latach funkcjonowania że złamaną przegrodą zebrałem się na operację może przestanę chrapać i się lepiej wysypiać ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Sos do makaronu to masło orzechowe, sos sojowy, chili, imbir, czosnek, ksylitol i olej sezamowy.
Boczek został wczesniej ugotowany z imbirem i czosnkiem, następnie wysmażony na chrupiąco (temu, kto wymyślił tą technikę życie chyba miłe nie było bo oooo matko jak to okrutnie strzelało), Potem chwilę podsmażony razem z sosem i makaronem, na koniec wymieszany ze zblaszowaną zieloną fasolką i posypany szczypiorkiem.
Baardzo mi to smakowało też na zimno (o dziwo).
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
Takie rzeczy:
galangal -- można kupić suszony, świeży zamrozisz. Przeciwieństwo imbiru, chłodzi (relatywnie).
liście kaffiru (limonki) -- świetny mocny owocowy, świeży zapach.
Moim zdaniem naturalne 100% masło orzechowe jest za słodkie -- trochę, własnej produkcji, puree z czarnego sezamu. Dodaje świetną goryczkę.
@chixi: zblaNszowaną
#grammarnazi
@ironfan: tak, shirataki=konjac :) co do strzelania, następnym razem po prostu oleję gotowanie i będę dłużej i wolniej smażyć
@maciejowy: jak będzie to zawołam :)
@MarcinOrlowski: literówka ofc
https://pl.yfood.eu/products/yfood-proszek
Czuję się jak w Orwellu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Byłbyś uprzejmy rozpisać lub podać gotowy przepis?
Chętnie sobie zrobię, ale przypuszczam, że proporcje mogą być istotne.
@MojWlasciciel: są już ketony egzogenne :)
Jak Ci strzela coś na patelni, to dam Ci protipa i lifehacka - wystarczy położyć pokrywkę :p