Wpis z mikrobloga

Mireczki jak to jest z najmem długoterminowym dla osoby prywatnej. Oplaca sie i gdzue sa najlepsze oferty? Bo jak słyszę, ze ktos sie wozi nowym volvo xc60 za 1800 brutto miesiecznie (koła, oc i pelne ac, serwis, assistance w cenie) to az mnie cebula sciska

#samochody #biznes #gospodarka #leasing #banki #volvo
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krampus0101: niby tak ale załóżmy ze kupujesz nowe xc60 z salonu za 200k. Jeszdzisz 10 lat. I sprzedajesz za ok 50k. Jestes w plecy 150k plus ubexpieczenia, naprawy, serwisy przez 10 lat powiedzmy 80k w ciagu 10 lat. Czyli wydales 200k+80k-50k=230k. A wynejem w tej samej cenie, ale nic cie nie obchodzi i auto zmieniasz na nowe co 2-3 lata
  • Odpowiedz
  • 1
@wykops2 glupoty piszesz. dwa tygodnie temu zamowilem xc60, wplata poczatkowa 110brutto i rata przez 3 lata prawie 4100. Reklam sie naogladales.
  • Odpowiedz
@wykops2: Byłem w Volvo rok temu i szukałem właśnie XC60 na wynajem. Chciałem zrobić 10% wpłaty i umowa na 3 lata. Niestety w ofercie mieli tylko najem na 2 lata (już nie pamiętam czy z wpłatą własną czy bez), ale już taki dopasiony z ubezpieczeniem, oponami i serwisem door to door. Skonfigurowaliśmy auto za około 250k i niestety ale rata wyszła niemal 4000 PLN brutto. Oferta dla DG
  • Odpowiedz
@BShKF: dzięki. Bo z tego co wiem to te 1800 to jest dla dużych firm ale potrąca się koszt najmu z pensji. Czyli DG dużo słabiej. Bo 10% to 25k plus 4k w dwa lata to wyjdzie 121k za 24miesiace. Sporawo.
  • Odpowiedz