Aktywne Wpisy

thorgoth +322
Tu piękny dowod na to, jak międzynarodowa sława w swojej (wąskiej) dziedzinie, poprzewracała profesorowi w glowie.
1. Każdy pracownik jest zobowiązany robić badania okresowe. Dotyczy to kasjerki z biedronki, bardzo Ważnego profesora rowniez
2. Każdy dostaje wynik swoich badan okresowych, wiec wie, kiedy sie kończą
3. Dodatkowo, pracodawca skontaktował sie z profesorem ponad miesiąc przed terminem i przypomnial mu o badaniach
4. DODATKOWO zadzwoniła do niego placówka medycyny pracy, z prośbą o umówienie badan
1. Każdy pracownik jest zobowiązany robić badania okresowe. Dotyczy to kasjerki z biedronki, bardzo Ważnego profesora rowniez
2. Każdy dostaje wynik swoich badan okresowych, wiec wie, kiedy sie kończą
3. Dodatkowo, pracodawca skontaktował sie z profesorem ponad miesiąc przed terminem i przypomnial mu o badaniach
4. DODATKOWO zadzwoniła do niego placówka medycyny pracy, z prośbą o umówienie badan
źródło: 1000015977
Pobierz

Siema Mirki
chcę sobie po taniości wmontować gdzieś pod telewizor komputerek SFF za jakieś 150zł w sumie. Będzie tam celeron g1820, 4gb ramu, 120gb ssd i w sumie tyle (ofc w obudowie, z chłodzeniem i zasilaniem).
Teraz dwie sprawy
1. Uciągnie to - i dosłownie tylko i wyłącznie to - filmy w FullHD z internetu i dysku? Będę jechał na integrze.
2. Jaki system na tym postawić? Lekki windows 7, windows 10 z większą ilością funkcji (które raczej na nic mi się nie przydadzą) czy jakaś dystrubucja Linuxa?
System to zależy od tego co używasz, ja bym stawiał normalnie 10, ewentualnie wykrojoną z usług
Z 4GB ramu i 120GB dyskiem do oglądania filmików nie pchałbym się w windowsa tylko brał jakiegoś lekkiego linuxa jak Mint Xfce (chyba największy pewniak i noob friendly), Xubuntu, Lubuntu.