Wpis z mikrobloga

Gdyby mi tak syn zaśpiewał to by dostał po tyłku pierwszy raz w życiu, a dla pewności bym go przywiązał do kaloryfera w piwnicy. Jak tego słucham to chce mi się rzygać. Posyłać dzieci na pewną śmierć, jak w afryce, albo u Hitlera. To trzeba mieć ostro zryte pod beretem.

#powstaniewarszawskie #warszawa #historia
lakukaracza_ - Gdyby mi tak syn zaśpiewał to by dostał po tyłku pierwszy raz w życiu,...
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@lakukaracza_: urojenia, które pokazują (statystyki, nie dane z d..y) że wraz z fala nielegalnych przybyszów, do Europy nadciągnęli terroryści, bardzo niebezpieczni ideolodzy...co na to Postępowa i Tęczowa Europa - oj tam oj tam, to cena życia w dużym mieście, refjudżis welcome...
  • Odpowiedz
  • 2
@lakukaracza_: a "uchodźców" którzy na pontonach przepłynęli Morze Śródziemne bez silnika i wioseł też byś zawrócili:-)

poza tym śmiejesz się że swoje dzieci byś przywiązał do kaloryfera, za odmienne od Twoich poglądy - ciekawe podejście wychowawcze... ale muszę Cię zmartwić, dzisiejsze dzieciaki w tym wieku wolałyby Cię sprzedać takim Niemcom z Rzeszy za nowe skiny do CS-a czy Fortnite niż ginąć za ojczyznę
  • Odpowiedz
swoje dzieci byś przywiązał do kaloryfera

@hiperchimera: Bo to dzieci i jestem za nie odpowiedzialny. Jak skończą 18 niech idą ginąć, a do tego czasu mają żyć bo tak k@rwa chce.

dzisiejsze dzieciaki w tym wieku wolałyby Cię sprzedać takim Niemcom z Rzeszy za nowe skiny do CS-a czy Fortnite niż ginąć za ojczyznę

@hiperchimera: I całe szczęście.
  • Odpowiedz
@lakukaracza_ racja racją, natomiast co z tym zrobić? Piętnować powstańców czy robic z nich bohaterów. Współczuję tym ludziom ze ich życie skończyło sie tragicznie i przedwcześnie... Glupio mi ich potępiać, po prostu.
  • Odpowiedz
  • 0
@lakukaracza_: "dzisiejsze dzieciaki w tym wieku wolałyby Cię sprzedać takim Niemcom z Rzeszy za nowe skiny do CS-a czy Fortnite niż ginąć za ojczyznę

@hiperchimera: I całe szczęście."

gdy rodzic cieszy się że dziecko sprzeda go za garść pikseli... to już jest jakoś wyższy poziom zlewaczenia? brak wartości i szacunku do ludzi, nawet rodziców?

swoich też tak traktujesz?
  • Odpowiedz
@lakukaracza_: jprd jak można byc dumnym z posyłania dzieci na pewną śmierć

@JanDzbanPL: Ehhh szkoda ze nie zostaliśmy usunięci z mapy przez Niemców i rusków, takie dzbany jak ty by się pewnie nie urodziły i nie pisały kretyńskich komentarzy

@DarkenSound: Dzieci nie mialy i miec nie beda jakiegokolwiek wplywu na losy wojny jakiejkolwiek.
Masz wyprany beret jak Islamisci z ISIS
  • Odpowiedz
gdy rodzic cieszy się że dziecko sprzeda go za garść pikseli... to już jest jakoś wyższy poziom zlewaczenia? brak wartości i szacunku do ludzi, nawet rodziców?

swoich też tak traktujesz?

@hiperchimera: Pominąłeś „niż ginąc za ojczyznę”, a to jest kluczowe w tej wypowiedzi. Poniósłbym porażkę jako rodzic gdyby moje dzieci chciały ginąć za ojczyznę.
  • Odpowiedz
@PWRXerXes: Ojczyzna jest wymyślaną rzeczą przez ludzi, żeby znaleść głupich co chcą być pionkami by spełnić celu rządzących. Życie jest jedno, z ludzi co zginęli na wojnach została tylko ziemia i stracili swoją szanse.
  • Odpowiedz