Wpis z mikrobloga

Hej Mireczki i Mirabelki z #it tudzież #programowanie i wszyscy #programista15k. Czy są jakieś protipy, jeśli chodzi o składanie wniosków przez internet, gdzie jest określona godzina o której można je składać i decyduje zasada,, kto pierwszy ten lepszy "? Przy poprzedniej próbie nawet strona mi się nie załadowała, mimo że korzystałam z 2 różnych źródeł Internetu i 4 różnych urządzeń, a wiem że są osoby, które bez większych problemów złożyły wniosek. Ma ktoś jakieś #protip co zrobić w takiej sytuacji? #mirkopomusz #pomagajzwykopem
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@erysipelothrix: namierz gdzie jest serwer i wbi c sie do sieci lokalnej. Jeśli serwer jest w urzędzie to może jest tam punkt WiFi?

Kiedyś też mialem taką sytuacje że były zapisy na kursy darmowe i one ruszały zawsze co 2 tygodnie i w ciagu minut wszystkie miejsca były zajęte, okazało się ze zabezpieczenie formularza było w kodzie klienckim, wystarczyło sobie zedytować strone, dodać koljną date kursu i mozna było sięzpaisać
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@erysipelothrix: Jeśli chodzi o drugą część to w przeglądarce Chrome klikasz F12 albo prawym klawiszem i zbadaj element. I tam masz narzędzia developerskie i możesz sobie edytować kod HTML strony albo edytować skrypty. Jeśli zabezpieczenie przed wysłaniem przed czasem znajduje się w tych plikach to można to zmienić (taka sytuacja jest błędem autora systemu/ strony). Niestety wątpię że sobie poradzisz z szukaniem, bo to wymaga znajomości HTML i JS. No
  • Odpowiedz
  • 0
@zdalny_robol: to chodzi o dotacje. W całej Polsce są teraz ogłaszane w różnych województwach. Wiele anulowali bo w godzinę zero padały systemy i nie dało się wysłać wniosku wcale. Wszystko przez to że decyduje kolejność zgłoszeń a chętnych jest dużo więcej niż kasy
  • Odpowiedz
  • 0
@zibizz1: @erysipelothrix: kiedyś na Black friday w xkom wystarczyło wejść na ich stronę z vps w OVH (bo tam mają swoje serwery) i wszystko działało, kiedy wszystkim innym strona xkom sie nie ladowała
  • Odpowiedz