Aktywne Wpisy

Bobek_PL +293
Audi a5
Korekta jakieś 600tys km
Aso 2022.05 - 773 255 km
Ogłoszenie 192tys km 2023.10
WAUZZZ8T79A021268 vin
https://m.olx.pl/d/oferta/audi-a5-3-0-tdi-s-line-full-opcja-CID5-IDV5QCv.html
#motoryzacja
Korekta jakieś 600tys km
Aso 2022.05 - 773 255 km
Ogłoszenie 192tys km 2023.10
WAUZZZ8T79A021268 vin
https://m.olx.pl/d/oferta/audi-a5-3-0-tdi-s-line-full-opcja-CID5-IDV5QCv.html
#motoryzacja

Mroczul +139
No i pykło. Okrągłe...

#programowanie #naukaprogramowania #javascript #react #angular #vuejs #webdev
Odpowiedz na pytanie z wpisu
A co do nauki, polecam nauczyć się wszystkich trzech :)
Załóżmy że szukam pracy jako początkujący frontend. Różne firmy używają innych framworków. Jedna firma woli Angulara, druga Reacta. No i skąd mam wiedzieć w jakiej frimie będę pierwszy raz pracować i jaki framework będzie mi potrzebny? xD
Teoretycznie mogę się spróbować nauczyć wszystkich 3, ale to jednak chyba zajmie mi zbyt dużo czasu nauki, nie?
Nie wspominając o tym, że kiedyś czytałem, że
to jest prawda jak już masz pracę, bo zapłacą Ci za to że się uczysz i to jest super
zanim dostaniesz pierwszą pracę to niestety musisz ogarnąć swoim kosztem
1) ile to jest "za dużo czasu nauki"? w tygodniach/miesiącach?
2) co jest Twoim celem, złapać jakąkolwiek robotę jako frontend?
Chcesz wejść w rynek pracy, to naucz się podstaw wszystkich trzech i wymasteruj jeden. W swoim czasie, ryzykując.
PS. Jak na rozmowę przychodzi do nas ziomek co wymiata w JavaScript i zna dowolny jeden z wymienionych frameworków, to na 90% dostanie prace. A jak jeszcze powie, że zajrzał
Bootstrapa ogarnąłem w tydzień, ale wydawał mi się względnie łatwy. Teraz się zaczynam uczy JS (chociaż jako takie pojęcie o programowaniu mam, gdyż wcześniej uczyłem się trochę Javy i C++, więc ogarniam np OOP) i potem muszę raczej zacząć od jakiegoś framworka i wolałbym się uczyć tego, który jest najbardziej rozpowszechniony na rynku
Prawdopodobnie w marcu będę się bronić i muszę do tego czasu ogarnąć parę rzeczy z webdevu, żeby zrobić w nich apkę na pracę inżynierską.
Jestem aktualnie na dość niskim poziomie jeśli chodzi o webdev z różnych przyczyn, o których nie będę tutaj pisać, bo to zbyt skomplikowane.
@maciorqa: to olej VueJS i wybierz Angulara albo Reacta. Poświęć jeden dzień na oblukanie różnic i stworzenie hello world, a następnie wybierz ten który Ci siądzie bardziej i pogłębiaj wiedzę ;)
Angular - korpo
React - startupy
vuejs - może 1 oferta na 10 ma go w wymaganiach, odpuściłbym na start.
Jakbym był juniorem teraz to wybrałbym React, zwłaszcza z tego powodu, że korpo woli zawsze seniora i rzadko są oferty typu Junior Angular Developer.
@mcsQ: sporo dużych firm szuka obecnie reaktowców
Dlaczego?
@maciorqa: tak skomplikowane że pewnie sam nie wiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)