Aktywne Wpisy

Zmorka +166

czerwony_kmer +221
Cały przystanek został osłupkowany. Jeśli zdjęcie mogłoby mówić, to krzyczałoby "nie wolno tu parkować". Na moich oczach kierujący zaparkował na samym środku czynnej zatoki autobusowej. Wysiadł i poszedł do pawilonów usługowo handlowych które znajdują się na lewo. Mi nie pozostało nic innego jak tylko go zgłosić. Na szczęście tym razem sprawiedliwości stało się zadość.
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
źródło: wykroczenie
Pobierz

Z racji, że niedługo pojawi sie bąbelek to zaczęliśmy z żoną myśleć o nowy samochodzie. Obecnie jeździmy #honda Civic VIII UFO no i co tu dużo mówić. Samochód jest świetny i bardzo go lubimy, ale jednak przy dziecku pasowałoby mieć coś innego. W tym najbardziej przeszkadza nam brak wyciszenia i jednak twarde zawieszenie. Dużo ludzi straszy nas też, że bagażnik jest za mały i nie pomieścimy wszystkiego.
Samochodu nie będe kupował teraz, pewnie najwcześniej na wiosnę ale chcemy wiedzieć wcześniej bo poszukiwania pewnie zajmą ze 2-3 miesiące, żeby się nie nadziać na szrota. Dodatkowo chcemy zaplanować budżet i odłożyć odowiednią ilośc gotówki.
No i własie dlatego pisze. Zrobiliśmy wstępny research, czytalismy różne opinie, testy recenzje. Odseparowaliśmy kilka interesujących modeli i wyszło nam na to, że chcemy kupić Honde Civic X 5D :D
Pewnie myśleliście, że będe pytał o poelca modele do X zł. Otoż nie tym razem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I teraz meritum sprawy
- ile hajsu mniej więcej trzeba przeznaczyć na "dziesione" koniecznie w wersji hatchback? Na allegro tak wstępnie patrzyłem to zaczynają się od 55tys w góre. Raczej wolałbym nie mieć jakiejś gołej wersji i później żałować, że chciałem przyoszczędzić hajsiwo i się wkurzać, że nie mam... nie wiem holdera na kubki albo klimatyzacji dwustrefowej :) Jakąs wersje wyposażenia brać? Teraz mam Sport i w sumie jestem zadowolony, chociaż troche mi żal szklanego dachu z wersji executive ;)
- jaki silnik się w tym bierze? Z tego co widzę, to najpopularniejszy jest 1.5 ale są też dostepne 2.0 (?) Teraz mam VIII 1.8 i dobrze wiem, że 1.4 to kaszana. Ale jak 2.0 to TypeR to jednak tez odpuszcze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Na co zwrócić uwage przy wyszukiwaniu modelu?
Chociaż na chwilę obecną najważniejsza jest dla mnie cena jaką musze założyć przy zakupie
Poooza tym nie wiem kto powiedział ze
@bb89: ludzie którzy mają pawlacz w kombi (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
Dzięki za info o masterlease, nie znałem tego w ogóle
Przede wszystkim jest pierońsko drogie w utrzymaniu ale też było chyba z 6 razy na na naprawach gwarancyjnych. Może mąż jak będzie miał czas opowie więcej bo to był jego wóz i to on przede wszystkim nie chciał go kupować ponownie @Diplo