Aktywne Wpisy

randybobandy2 +641
źródło: 20240120_054448
Pobierz
chrzano +314
Pijcie kompot! 4 rocznica #programowanie w JetBrains i 18 lat na wypoku, no to #pokazmorde ( ͡° ᴥ ͡°)
źródło: IMG_9385
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 20240120_054448
Pobierz
źródło: IMG_9385
PobierzWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
Witam. Uczę się pythona od ponad roku. Przerobiłem książkę "Python. Wprowadzenie", napisałem sporo programów konsolowych, kilka gier prostych gier w pygame (arcanoid, ), przerobiłem kilkanaście algorytmów (książkę "Algorytmy bez tajemnic" Cormena), ogarniam pip, venv, gita, githuba, liznąłem troche testów jednostkowych i kilka podstawowych wzorców porjektwoych, wykonałem sporo zadań na stronach typu codewars, spoj itp, kiedyś uczyłem sie cpp ("C++. Przewodnik dla początkujących"), mam nieco wiedzy z zakresu html, css, js, php, sieci wyniesionej ze szkoły, mój angielski jest na przyzwoitym poziomie. Zastanawiam się czy to odpowiedni moment na naukę Django? Nie lepiej będzie utrwalić i pogłębić więdzę (testy/wzorce projektowe)?
Macie być może jakiś ciekawy pomysł na program? Polecacie jakąś książkę? Zastanawiałem się nad "Mastering Object-oriented Python" i "Czysty kod. Podręcznik dobrego programisty."
Z góry dziękuje za wszystkie porady.
- z Twojego opisu, to na juniora już jak najbardziej starczy.
- Django jest bardzo przyjemne. Jeśli zdecydujesz się na naukę, to polecam potem doczytać Two Scoops of Django (np. https://www.feldroy.com/collections/two-scoops-press/products/two-scoops-of-django-1-11)
- Z prostych, a bardzo przydatnych narzędzi powiązanych z web developmentem i dobrze współgrających z Django, polecam ogarnąć deployment na Heroku (przerobienie tutoriala to 1-3h) i tunele ngrok (15 minut)
- alternatywnie do Django,
@radek1122012: Naucz się Django, dołącz do jakiegoś projektu open source, wyślij kilka-naście pull requestów do nich, na code review wyjdzie pewnie masa baboli których nie jesteś świadomy, a