Wpis z mikrobloga

Hej. Potrzebuje pomocy z #angularjs a mianowicie. Potrzebuję stworzyć input którego wartość będzie widoczna w kontrolerze w $scope.moja_wartosc, ale nie chce, żeby była walidowana, bo używam #bootstrap i dzieją się takie rzeczy jak na obrazku. Czy są jakieś alternatywy dla ng-model? A może to problem z #bootstrap ? Ktoś wie jak coś takiego można rozwiązać ?
#angularjs #angular #programowanie #frontend #bootstrap
ras - Hej. Potrzebuje pomocy z #angularjs a mianowicie. Potrzebuję stworzyć input któ...

źródło: comment_1593786908y7WRXhnXP91YQ9KuY49hEg.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arveit: Ale na tym inpucie nie mam ustawionego, że jest required. Tam gościu potrzebuje wyłączyć required kiedy jest spełniony warunek. Ja potrzebuje, zeby nie bylo tego errora i tego krzyżyka, żebym mógł użyć ng-model ale, żeby nie zmieniało mi tego inputa na czerwono zielono i nie dodawało żadnych ikonek.
  • Odpowiedz
@ra_s: a masz "novalidate" na formularzu?

W sumie to w AngularJS nie robiłem już tak z 5 lat więc niekoniecznie pamiętam, teraz to się w Angular8+ robi zazwyczaj :P
  • Odpowiedz
@Arveit: Nie mam novalidate na formularzu. Ale na inne pola w formularzu chce mieć validacje.... nie chce tylko zeby cokolwiek robił z tymi inputami z timepickera.
  • Odpowiedz
@ra_s: a nie możesz czasem ustawić tam id diva w którym pokazuje się wynik walidacji? I dać tego diva pod spodem (lub nie dawać go w ogóle, jeżeli chcesz ukryć ten komunikat)?
  • Odpowiedz
@WojTech80: Chciałbym aby ta informacja o błędzie i ten czerwony x się nie generował przy tym polu, przy innych polach w formularzu tak, ale nie tym.

Tutaj ten sam problem. Na razie z tych podpowiedzi nic nie działa więc dalej szukam.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@ra_s: szukaj rozwiązania w komponencie, z którego korzystasz. AngularJS sam z siebie magicznie nie ma tak rozbudowanej walidacji. PS. Czemu nadal w AngularJS robisz? Utrzymanie starego projektu?
  • Odpowiedz