Aktywne Wpisy

TheTostu +217
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

MonazoPL +50
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz

Sprawa jest nastepujaca:
Uzbieralo mi sie troche kasy i teraz albo moge splacic kredyt hipoteczny albo cos pokombinowac. Poki mamy takie stopy procentowe jak mamy to splacac za bardzo nie ma sesu-tym bardziej ze rata miesieczna mnie wogole nie boli (jest raczej nieodczuwalna) a z kolei przy obecnym oprocentowaniu lokat to trzymanie na lokacie tez mija sie z celem.
Wiec sobie wymyslilem ze moze w cos zainwestowac. Na gieldzie znam sie wcale (i nie mam czasu/ochoty sie poznawac) Nie mam na tyle kasy zeby zainwestowac w mieszkanie pod wynajem wiec wymyslilem se ogrodek dzialkowy.
Cel/pomysl jest taki ze bedzie gdzie wykoczyc/cos porobic a (chyba) wartosc raczej nie bedzie spadac a moze bedzie rosnac.
Macie jakies doswiadczenia/opinie/zdanie na ten temat? Poki co luzny pomysl i raczej robie research wiec wszelkie (merytoryczne) uwagi mile widziane.
Nie mam pojecia jak otagowac wiec jak ktos ma pomysl to niech doda odpowiedni tag
#inwestycje #inwestowanie
@michallo3: nie no takiego marzenia to nie mam :)
Z tym ze pozbyc sie dlugu jaknajszybciej to w jakimstam stopniu sie zgadzam i jestem za. Jednak caly czas patrze z perspektywy ze (poki co) ta rata mnie nie boli :) wiec niejako ja moge zainwestowac