Wpis z mikrobloga

Ej mircy chyba wzrok tracę. Chciałem zrobić kilka podciągnięć na drążku, ale mnie zamroczyło i na dosłownie kilka sekund nic nie widziałem. A teraz widzę, ale tak jakby za mgłą na jedno oko mniej na drugie bardziej ()

#mikrokoksy #kalistenika #niefajnie
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@M-ever: Przebadaj się szybko na jaskrę, każdy szanujący się okulista powinien mieć sprzęt do pomiaru ciśnienia śródgałkowego.
  • Odpowiedz
@M-ever: uuu kolego, leć do lekarza. Kojarzę, że masz wodoglowie, czy coś? Przy tych pogodach treningi ciężko siadają czasami, ja w poniedziałek miękko w nogach miałem. Może migrena? Raz w życiu to miałem i też pół obrazu zamglone, przemieszczalo się nawet. Myślałem, że raka mózgu dostałem jakiegoś, p------a akcja xD
  • Odpowiedz
@M-ever: od razu na badania, jak to by czasem było odwarstwienie siatkówki, to jest możliwość stałego ograniczenia pola widzenia, a nawet stałej utraty wzroku. Jak masz jakieś błyski w oku i/lub czarne kropki/pajęczynki w polu widzenia to bardzo możliwe, że to będzie to. Chociaż po samym opisie objawów wygląda bardziej to na wzrost ciśnienia wewnątrzczaszkowego. Ze wzrokiem nie ma żartów, trzeba szybko reagować, bo to bardzo delikatny organ.
  • Odpowiedz
  • 0
@M-ever idź też do fizjo - mogło Ci coś przeskoczyć, czego nawet nie poczułeś. Teraz ucisk na jakiś nerw powoduje ograniczenie widzenia. Możesz ruszać gałką oczną?
Tak czy siak lekarza i dobrego fizjo warto odwiedzić jak najszybciej.
  • Odpowiedz
  • 0
@M-ever to leć do fizjo. Ja dwa lata temu półtorej miesiąca się bujałam od okulistow do neurologów i wystarczyła jedna wizyta u fizjo. Parę godzin później już powoli ruszałam gałką oczną, następnego dnia wróciło 100% widoczności. Warto spróbować, może masz podobnie.
  • Odpowiedz
@M-ever: Kiedyś miałem tak że widziałem obraz zamglony, a momentami jakby padał śnieg kątem oka. Poszedłem do okulisty, przebadali mnie na wylot, stwierdzili że nic nie widzą i dali antybiotyk na oczy. (duża klinika typowo okulistyczna). Antybiotyk nie pomógł, potem zacząłem robić okłady ze świetlika i przeszło ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@fistasheq: @Jazon: @edayta: @smk666: @wojakzielinski: @smk666: update poza tym, że zacząłem gorzej widzieć dostałem kilkunastu ataków padaczki pod rząd. Byłem pół przytomny więc tata zadzwonił po karetkę. Tym razem uznali, że to nie są żarty i teraz jestem w szpitalu i okazuje się, że to właśnie przez wodoglowie bo coś tam się pogłębiło czy coś takiego. Dostałem leki jakieś ale
  • Odpowiedz