Wpis z mikrobloga

#ryzen #amd #overclocking #pcmasterrace
A propos tematu
https://www.wykop.pl/wpis/50088409/pcmasterrace-amd-ryzen-overclocking-jakis-czas-tem/

Jestem prawie przekonany, że wcześniej w BIOS w zakładce OC nie miałem opcji AMD CBS. W pierwszej linijce mam do wybory ASRock OC lub AMD CBS. Nie da się wyłączyć żadnej z opcji, wybierałem więc ASRock OC jak zawsze. Co się okazało- jeśli robimy OC procesora i wczytam profil XMT dla ramu na 3000Mhz, to AMD CBS również w swojej zakładce ustawia ten profil. A co wyczytałem na jakimś forum ASRocka - profil XMT AMD CBS razem z OC procesora kompletnie zabija wydajność kości i to być może jest przyczyną moich faili od wczoraj.

Czy da się jakoś zrobić kaplicę AMD CBS tej k----e z-------j co zepsuła mi zdrowia od wczoraj na 5 lat? Nowy w sensie stary Bios czy coś?

Na tym samym forum ASRocka ludzie piszą, żeby zrobić tylko OC ramu przez wprowadzenie profilu XMT 2.0, a resztę zostawić na auto. A sam procesor podkręcić w Ryzen Master.
Nie wiem jeszcze czy to zadziała, bo nie wiem czy wczytało ten profil XMT, właśnie instaluję Ryzen Master.

I tu drugie pytanie - czy jest jakiś program jak Ryzen Master do ewentualnego OC ramu?
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach