Wpis z mikrobloga

@littlepieceofheaven zanim go włożysz do rękawa, wcześniej go opiecz na patelni z każdej strony po 1 min. (Z każdej strony, powtarzam!)

Jak go "zamkniesz" w ten sposob, to wilgoć ze środka ci nie ucieknie podczas duszenia.

Możesz go również zabejcowac - ja stosuję do tego oliwę z peperoncino (z Sycylii, takie srodnio-ostre) a potem... Miód!

Pozdrawiam i samcznego!
@littlepieceofheaven: wygląda ładnie, ale suchar okropny. Oprócz przypraw spróbuj posmarować czymś mokrym jak sos barbeque zrobiony samemu, może sos sojowy, musztarda. Zawiń w srebro, wrzuć na godzinę 165 stopni, bo 1,5h -2h to zdecydowanie za długo. Spróbuj jezzcze raz, powodzenia ;).
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@littlepieceofheaven: Spróbuj kiedyś po prostu na blasze po związaniu mięsa sznurkiem, piekarnik na 130 stopni, termometr w środku mięsa i pieczenie do uzyskania 63 stopni w środku. Potem 15 minut studzenia i można kroić. Mięso jest megasoczyste, lekko różowe, bardzo miękkie.