Aktywne Wpisy
4mmc-enjoyer +176
Tak, na pewno pracodawca już leci ją przywrócić xD Nie no te baby to są takie głupie, że to ręce opadają.
#logikarozowychpaskow #pracbaza #pracait #zwiazki #p0lka
#logikarozowychpaskow #pracbaza #pracait #zwiazki #p0lka
Salido +258
Minął 10. (z 73) dzień wakacji.
15 utonięć w 2 dni
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 10 wypadków śmiertelnych w których zginęło 12 osób.
57
15 utonięć w 2 dni
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 10 wypadków śmiertelnych w których zginęło 12 osób.
57
#bekazkonfederacji #bekazpisu #mentzen #polityka
@etosha: nie, nie, tak nie wolno, panstwo musi nad wszystkim czuwac, przeciez ktos musi mi powiedziec, czy moge wyciac drzewo ze swojej dzialki, nie moze sie nic samo regulowac! Pan Stalin tak mowil i pan Mao tez i to zawsze dzialalo!
@etosha: wiadomo, ze musza byc regulacje bo swietnie dzialaja i deweloperzy nie stosuja patodeweloperki, wiadomo, ze deweloper z walizka pieniedzy nie jest w stanie obejsc planu zagospodarowania i nie moze wybudowac 3 budynkow obok siebie przy ulicy bocznej z dwoma pasami ruchu i
@bolek_bagno: panstwo nie jest od zatrudniania urzedasow, ktorzy przeszkadzaja ludziom, rola panstwa powinna byc minimalistyczna.
Zreszta pierwszy przyklad z brzegu gdzie panstwo wtracilo sie w deweloperke: PoPis przeglosowal kredyty 2% (drudzy chcieli 0% + doplaty do wynajmu). Czy ta interwencja panstwa zadzialala? Czy kazdy teraz ma swoje mieszkanie?
Im mniej panstwo sie wtraca w sprawy ludzi tym lepiej.
@bolek_bagno: w ogole tak, zazwyczaj to zmierza w ta strone. Zobacz co sie dzieje w UE, najpierw zakaz czegos, potem koleny zakaz, potem jakies nakazy i obudzimy sie za 10 lat bez niczego w miastach 15 minutowych bez niczego ale bedziemy szczesliwy bo bedziemy mieli jakies subskrypcje. Tak, interwencjonizm prowadzi zazwyczaj do komunizmu tak jak demokracja prowadzi do socjalizmu bo ludzie glupi i sie ciesza, ze
@etosha: ktore populizmy? Prosze tez nie probuj rodzielac Po od Pisu bo to jest to samo (kilka przykladow: kredyty 2%/0%, babciowe, 800+, 14 emerytura itd.), obie partie glosuja czesto tak samo. Nie bede zdziwiony koalicja PoPis po pazdziernikowych wyborach.
całe szczęście jest jeszcze coś po środku, a takie skrajności są mniejszością w społeczeństwie
szkoda że najgłośniejsza xD
@etosha: ziomek, ja mam dzialke 2000m2 z drzewami, wzialem ten przyklad z zycia, nie z TicToca (nie mam nawet twittera, a co dopiero tictoca). Znam ludzi, ktorzy wieczorem podcinali drzewa bo strach. A u mojego ojca firma kupila dzialke, wycieli drzewa i przyjechal urzedas, wypisal iles tam tysiecy kary i jeszcze musieli inne zasadzic.
@etosha: wiadomo szachy 5D Donalda xD
@niochland: no dokladnie - po srodku jest konfederacja. Zrozumcie, nikt nie mowi, ze nie bedzie zadnych podatkow, ze nie bedzie zadnych regulacji, Mentzen mowi, ze ich jest po prostu za duzo i zbyt rozbudowane, z czym sie zgadzam. Podatki nalezy uproscic, regulacje tak samo, a te ktore mozna usunac to usuwac. Np. podatek dochodowy jest strasznie glupi, a juz najsmieszniejsze jest 32% PITu