Wpis z mikrobloga

@RudaBrona: a tutaj @Shatter: p--------z. jak masz leb to zagospodarujesz spoko taka dzialke. ja mam 750m i zrobilem zagospodarownie i mi sie podoba. jest kupa miejsca. garaz, wiata i miejsce na kwiaty. wystarczy miec leb na karku przy planowaniu takiej przestrzeni.
  • Odpowiedz
ale piwnica załatwia ci połowę problemów,

@Shatter: ty chyba nie wiesz jak duzym kosztem jest budowa piwnicy. juz lepiej garaz dwustanowiskowy zbudowac bo taniej to wyjdzie i praktyczniej
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: @jElitaInternetu:
Każdy ma inne potrzeby i gadanie, że 100 m2 każdemu wystarczy jest głupotą.
Osobiście podobają mi się domy z bardzo dużym salonem, antresolą i z dużymi oknami.
Do tego podwójny garaż, duża sypialnia połączona z łazienką i garderobą.
Duży dom na stare lata można sprzedać i kupić mniejszy. Można też zatrudnić sprzątaczkę :)
  • Odpowiedz
@Shatter: ja mam 650m działki. Dom 128m piętrowy, dwa garaże w tym jeden spory z kanałem do którego przylega spory warsztat. Na podjeździe zmieszczę ze 4 samochody + dwa w garażach, a i tak mam ponad 300m trawnika do koszenia.
  • Odpowiedz
ale klita

@niemily: Zawsze się wydaje klita, dopóki nie wykończysz, a w takim stanie jak na zdjęciu opa, to już w ogóle. Ja jak budowałem swój, to po wylaniu ław fundamentowych myślałem, że się budowlańcy pomylili i zacząłem mierzyć wszystko jeszcze raz czy na pewno jest 100 m2.
  • Odpowiedz
@niemily mam dom 240 metrów, dodatkowo garaż 70. 95% rzeczy trzymanych w tym zajebiście ważnym garażu to jakieś stare chujstwo i złom, który "kiedyś się przyda"
  • Odpowiedz
@Shatter: z wycen jakie dostalem to te 20-30% to musi byc jakas dolna granica albo jakis wstepny kosztorys. bardziej oplaca sie rozbudowac dom powyzej poziomu gruntu niz kopac z tego co mowia inwestorzy juz po wybudowaniu domu
  • Odpowiedz
@Shatter: ile masz lat że o takich przyziemnych sprawach non stop myślisz co będzie za parę lat.

Salon kuchnia spiżarnia i 3 pokoje. Jeden na sypialnię drugi dla partnera partnerki trzeci dla ciebie. Salon 20 kuchnia 10 i trzy pokoje po 20 m na twoje hobby to masz 60 m. Spiżarnia pięć i jakiś schowek 5 to masz 100, obok garaż 20 metrów i masz 120. Coś jeszcze trzeba czy
  • Odpowiedz