Wpis z mikrobloga

Jaskółka 3 bez garażu

@Bakardi: Fajny projekt. Powierzchnia w sam raz dla 4 osób max.
@niemily: Weź pod uwagę, że to jest 114m2 powierzchni użytkowej. Po obrysie podłóg to tam jest ze 160m2
  • Odpowiedz
  • 2
Zawsze przyjdzie taki lamus jak niemiły i zepsuje atmosferę. Ktoś się cieszy z własnego domku ale przyjdzie taki i powie że #!$%@? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Trzeba brać pod uwagę że w pewnym momencie życia większa chata stanie się problemem.Teraz się nie chcę sprzątać a co dopiero po 50 czy 60.

@skywalkergw: lol, "teraz mam mały dom bo co będzie za 50 lat" \

za 50 lat sprzedam duży dom o wiele lepiej niż mały, i kupię sobie robota i teleporter do salonu
  • Odpowiedz
@Bakardi: człowieku. Zrób do tego powietrzna pompę ciepła. Nie pchaj się w żadne ekogroszku ani wegle. Twój portfel ci za to podziękuje. Pompa kosztuje 15k netto za wszystko (z montażem), miesięczne koszty kształtują się na poziomie 200/250zl (i mówimy tu o całej energii potrzebnej na ogrzanie domu i podgrzanie wody). I rób podłogówkę, żeby nie mieć radiacji cieplnej w pomieszczeniach. Sprawdzone rozwiązanie, jak będziesz potrzebował więcej informacji to pisz na
  • Odpowiedz
@highlander: Ja mam pompe i podłogówka na całości. Koszt energii el za ubiegły rok od 20pazdziernika do 1 kwietnia to było 1400zl. W domu nie mieszkałem jeszcze ale ogrzewanie było ustawione na 21stopni.
  • Odpowiedz