Wpis z mikrobloga

#laptop #laptopy #gaming

Poszukuję laptopa tylko pod gry typu Baldur 3, Sillen Hill 2 remake, Wiedźmin, RDR2, Elden Ring. Zastanawiam się czy 15' czy 17'. Grane będzie tylko w domu. Stacjonarka odpada. Polecacie coś w budżecie do 6k? Dodatkowo jak wygląda sytuacja z dodatkowym chłodzeniem?Jakieś podstawki czy coś?
  • 128
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
@2Girls_1Cup: serio to jest aż taka strata pieniędzy względem stacjonarnego? Nie jestem jakimś pro gamerem co patrzy na każdy fps. Chce sobie pograć płynnie w miarę nowe gry typu Sekiro i mieć tę mobilność jaką daje laptop, żeby przenieś go z jednego pokoju do innego.
  • Odpowiedz
@Vukosky123: chodzi o to, że płacisz w laptopie za "miniaturyzację" sprzętu. Zrób sobie proste porównanie ile kosztuje 4060 w wersji mobilnej, a ile w stacjonarnej - gdybyś chcial sobie kupić osobno. Do tego dochodzi kwestia rozbudowy lub upgrejdu 4060 możesz sobie spokojnie upgrejdować na 4090. W laptopach jest to mocno ograniczone. Nie mówiąc o cudach typu "podstawki chłodzące". Jeśli chchcesz grać z łóżka i laptop trzymany na kołdrze to zapomnij
  • Odpowiedz
Swego czasu jak rozważałem laptop gamingowy, to wyszło mi że bardziej się opłaca kupić stacjonarke z mocnymi bebechami i laptop do strimowania obrazu z tego PC XD

I w sumie tak mam, tylko laptopem do strimowania jest MacBook XD
  • Odpowiedz
  • 11
@Vukosky123 ja gram na laptopie gajmingowym tylko i wyłącznie i tak jak piszą da radę, ale na kolanach go nie utrzymasz bo Ci się wtopi ( ͡º ͜ʖ͡º)
Polecam podkładkę chłodząca.
  • Odpowiedz
@Vukosky123: https://www.euro.com.pl/laptopy-i-netbooki/hp-laptop-victus-r7-16gb-1tb-rtx3060-w10.bhtml?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=it_pmax&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwveK4BhD4ARIsAKy6pMILDfO_qyxw_JZdTHSaO4dHrsfFzTljrewlN2GZrKiWsjnerxcaBFIaAjN5EALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Kupiłem sobie tego Victusa na promce i gierki hulają, jak potrzeba sprzętu mobilnego, to dokładając te niecałe 1k do ceny tego laptopa możesz mieć fajnie działający sprzęt. Jak ktoś o laptopa pyta, to jasne, że laptopa potrzebuje, więc poza pisaniem o stacjonarce dobrze byłoby żeby koledzy coś doradzili konkretnego.

Na yt masz testy różnych sprzętów i porównanie jak sobie radzą, warto obejrzec przed zakupem.
  • Odpowiedz
@Vukosky123: nie kupuj laptopa gejmingowego bo coś takiego po prostu nie istnieje. Parę lat temu wziąłem sobie coś takiego właśnie z nadzieją na studia, na łóżko itp. i mówiąc krótko oddałem go po 2 tygodniach. Po pierwsze był głośny jak stary odkurzacz, po drugie bardzo się ocieplał więc na łóżku też nie można było za bardzo korzystać i to nawet z wielką podstawką chłodzącą która składa się tylko z jakiegoś
  • Odpowiedz
@dartyr: Nie rozumiesz tak jak i wiele ludzi, ze takie laptopy kupuje sie z innych powodow niz stacjonarki. Ja czesto gdzies jade czy to sluzbowo czy do tesciow albo rodzicow i nie bede ze soba zabieral monitorow i calego kompa stacjonarnego xD A tak laptopik 17 cali i podkladka zajebiscie daja rade aby pograc.
  • Odpowiedz
@Vukosky123: w zasadzie laptop gamingowy to taka stacjonarka, bo i tak musisz go trzymac praktycznie caly czas na kablu. Nie wiem czy w lozku sobie komfortowo pograsz. Bo po pierwsze trzymajac go na nogach czy materacu, bedziesz zaslanial wentylatory (a kolejna rzecz, ze takie laptopiki lubia sie grzac), a po drugie dopoki sam nie kupilem, nawet sobie nie zdawalem sprawy jakie to cholerstwo jest glosnie. Ja mialem jakis asus tuf
  • Odpowiedz