Wpis z mikrobloga

Mirki! Znacie jakieś angielskie strony foliarzy czy polskie? Mam taką jazdę w domu, że koronawirus nie istnieje i to wszystko jest po to żeby wszyscy dostali szczepionki. Podobno kilka dni temu jakiś gość podawał się za lekarza z Włoch i twierdzi że nikt nie umarł na koronawirusa. Chyba wRealu24 było źródło. Z Youtuba usunięto już ten film. Chciałem go obejrzeć i zdementować. Macie jakiś sposób na starych żeby im wreszcie przemówić do rozsądku że Jerzy Zięba to kłamca? #zieba #foliarze #koronawirus #zalesie #ciemnogrod #teoriespiskowe #szczepienia
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fruczek: w większości przypadków nie ma żadnej metody, żeby przemówić seniorom do rozsądku.

Kiedyś natrafiłem na taki profil na FB, gdzie gość stworzył cała alternatywna, foliarska fizykę na nowo xD.
  • Odpowiedz
@fruczek: brak szans. Moja mama wyczytała też parę nawiedzonych teorii w internecie jakoby w Chinach zmarło kilka milionów osób, szczepionki miały służyć do kontroli naszych umysłów i że będą nas chipowac. Jakiekolwiek próby zdroworozsądkowej rozmowy kończyły się na tym że zaczynała się wkurzać i nie chciała słuchać. Bo "ty zawsze wiesz lepiej!" ( _)
  • Odpowiedz
  • 2
@Phaeote: „Co Ty możesz wiedzieć o życiu? Tyle już lat przeżyłem, a Ty się lepiej ucz, bo nic nie wiesz.” Chyba najgłupszy nawet nie argument.
  • Odpowiedz