Aktywne Wpisy

źródło: spierdotrip
Pobierz
Całowały was ciotki na powitanie jak byliście dziećmi? Uważaliście to za obrzydliwe jak gruba stara ciotka Grażyna całowała was w policzek? To pomyślcie sobie jeszcze, że ta ciotka Grażyna tymi samymi ustami wieczór wcześniej robiła dobrze rubasznemu grubemu wujkowi Januszowi z niemytym siurem i wilgotną od potu dżunglą, w której sam Rambo straciłby orientację w terenie. A ona was nimi całowała, czaicie to? To jedyna kobieta, która całowała was w życiu.

źródło: comment_15897011530jLk75EUybwwiDkvvIgaDe.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Ja jako tylko konsument nie mam czegoś takiego jak zwrot VAT-u. Dlaczego ja mam kupować towar brutto a przedsiębiorca netto?
@ediz4: tak, jest w budżecie państwa, nieważne czy bezpośrednio czy pośrednio, ale koniec końców tam trafi
@ediz4: jest, bo do ceny innych produktów doliczyła koszty tych spinaczy i od tej kwoty ktoś zapłacił VAT
@ediz4: zapewne zaokrąglają do pełnego grosza, albo to olewają i doliczają do droższych produktów. Przedsiębiorcy nigdy (a nie jak twierdzisz "w większości") nie płacą VATu od towarów i usług których nie konsumują tylko sprzedają dalej. A po pracy
@produktdotestow: Płacą jeśli vat należny>vat naliczony.
@produktdotestow: Normalni ludzie muszą płacić zawsze więc mało mnie interesują ich straty.
@ediz4: serio? Nie spotkałem się jeszcze z czymś takim żeby "normalny człowiek" musiał płacić VAT od towaru którego nie kupił w celach konsumpcji.