Wpis z mikrobloga

buhahahahahaha

@ediz4: ¯\_(ツ)_/¯

pracownikiem jesteś będąc w pracy i tam wykonujesz zadania zawarte w umowie o pracę- jak idę do sklepu to staje się konsumentem. Przedsiębiorca idąc do sklepu kupić bułkę staje się
  • Odpowiedz
@mirek_86: O c--j ale kisne xDDDD Policjant pałuje i wlepia mandaty protestującym feministkom wykop: "Dobrze!!!11 po co wyłaziły z domu w czasie kwaantanny!11" policjant pałuje i wlepia mandaty przedsiębiorcom zarabiającym 15k wykop: "gEs-Ta-Po jak śmiom!!!! Tanajno z nami !!11 xDDD" kuźwa ludzie takiej niekonsekwencji to nawet pedofile nie przejawiają xD
  • Odpowiedz
Płaci ale nie w ramach działalności.

@ediz4: bo w ramach działalności jest producentem, a nie konsumentem i zakup jest kosztem

Niekoniecznie bo w przypadku sklepu przedsiębiorca jest tylko pośrednikiem. VAT nie jest kosztem
  • Odpowiedz
@mirek_86: To może mieć zupełnie odwrotny skutek od zamierzonego. Jeżeli ludzie wywalą z pracy żony tych policjantów, wówczas jedynym źródłem dochodu będzie pensja policjanta i wtedy tym bardziej ten policjant będzie posłuszny władzy, by nie utracić pracy.
  • Odpowiedz
bo w ramach działalności jest producentem, a nie konsumentem i zakup jest kosztem

@produktdotestow: Biedronka jest producentem tak? Co Biedronka produkuje? Dlaczego niby ten sklep ma zabierać VAT który ja zapłaciłem kupując bułkę?

wow, w końcu zrozumiałeś że VAT płaci konsument, brawo XD....

To są moje pierwsze słowa więc chyba Ty to
  • Odpowiedz
usługę

@produktdotestow: I mam na paragonie usługa tak?

przecież sklep nie zabiera tego VATu tylko go płaci do skarbówki, wtf? Myślałem, że to oczywiste, ale widzę że Ty podstawowej rzeczy nie rozumiesz.....

Ja myślałem że Ty masz podstawową wiedzę. Wiesz co to VAT
  • Odpowiedz
kupujesz towary, a nie usługę więc czemu miałbyć mieć usługę na paragonie?

@produktdotestow: To Ty twierdzisz że sprzedają usługę. Jakbym kupował usługę to miałbym ją na paragonie.

wiem, od czterech lat prowadzę firmę. A Ty wiesz?....

Doskonale wiem. Miałem wiele zajęć z rachunkowości. A skoro prowadzisz firmę to powiedz mi na czym polega zwrot VAT. Co US ma
  • Odpowiedz
jeśli w danym okresie zapłaciłeś więcej vatu niż "dostałeś" to występujesz o zwrot, tak działa VAT. Co w tym dziwnego?

@produktdotestow: Co to znaczy zapłaciłeś i dostałeś. daj na przykładzie biedronki.

nigdzie tak nie napisałem....

A to
  • Odpowiedz