Wpis z mikrobloga

@Ator: jak niską trzeba mieć samoocene żeby czuć sie lepszym od kogoś z powodu posiadanego telefonu xD w ogóle żeby uzależniać swoją wartość od jakiegoś #!$%@? kawałka elektroniki xD
@Ator: co wy robicie z tymi telefonami że to takie mega ważne jaki ma system? Większość i tak pewnie pisze smsy, maile i czasem przegląda wykop więc dzisiaj nawet przeciętny kalkulator uciągnie xD no chyba że dla kogoś to ważne że mu się strona włączy pół sekundy szybciej xD
@Rabusek: Zapomniałeś tylko że w obu przypadkach płaci się przede wszystkim za nowość jaką jest składany ekran. W Apple płacisz niewiele mniej i od 3 lat nawet nie chciało im się odświeżyć stylistyki i nowe ajfony wyglądają niemal tak samo jak X, jest tylko upgrade bebechów. No i wypuścili nowego SE który wygląda jak telefon z 2015 xD chociaż on przynajmniej jest tańszy.

@Paweu_: Mhm, dlatego ja mam iPada i
@Ator: na iphonie nie można mieć uruchomionej w tle aplikacji, co sprawia że jest wyłącznie bezużyteczną zabawką do facebooka

@diogene: Oto kwintesencja wiedzy nastoletnich internetowych wojowników androida ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@krokz: nie, po 10 minutach iOS je zamknie. Chyba że to aplikacja do VPN lub muzyki to wtedy tylko nie.

Komunikator internetowy? Zapomnij, chyba że działa na powiadomieniach push. Zobacz sobie np. program ChatSecure
@psylo: fajnie rzucać inwektywami gdy sam jesteś nieudouczonym fanbojem.

NIE DA SIĘ utrzymać appki w tle jeśli nie jest odtwarzaczem muzyki lub klientem VPN, lub coś z GPS lub appką która je udaje, np. odtwarzając zapętlony utwór bez dźwięku. Ale za to appkę wywalają z AppStore.

Nie ma absolutnie żadnej możliwości by sobie ustawić że appka X może działać non stop. A to jest potrzebne by działał np. komunikator oparty o
NIE DA SIĘ utrzymać appki w tle jeśli nie jest odtwarzaczem muzyki lub klientem VPN, lub coś z GPS lub appką która je udaje, np. odtwarzając zapętlony utwór bez dźwięku. Ale za to appkę wywalają z AppStore.

Nie ma absolutnie żadnej możliwości by sobie ustawić że appka X może działać non stop. A to jest potrzebne by działał np. komunikator oparty o OTR, gdzie są konkretne sesje i prawdziwe szyfrowanie E2E. Klient
Nie wiem. Ja w iphone mogę zmienić dzwonek i wysyłać pliki po Bluetooth na telefony z android lub na Windows . Nie wiem o co chodzi z tymi wojenkami. Na iOS nie miałem nigdy czegoś takiego że było na android a tu nie ma poza zacinaniem się systemu. Tego tu nie ma
Problem w tym, że czysty iOS to jest system dla debili. Ostatnio zastanawiałem się jak usunąć dane aplikacji i wiecie co? Nie da się. Trzeba całą appkę odinstalować z poziomu ustawień (bo są dwa tryby "usuwania". Jeden to offload, który wywala appkę, ale zostawia dane a drugi to całkowite usunięcie) i pobrać ją od nowa z appstore. No to już jest cyrk. Niby system taki fajny, ale bezrefleksyjność ludzi sławiących Apple pod
@Ator

Tiaaaa

iPhone 8 który jako nawigacja sprawdza się gorzej niż android za 4 środki bo pada mu bateria

Upośledzone mapy

Upośledzone odblokowywanie

Co wam #!$%@? Bluetooth przeszkadzał

I #!$%@? hit orginalne kable z nowszych i phonow nie działają bo i phone drze mordę ze nieoryginalne

Podpinam iPhone do łapka wracam po 4 h cieszę się że naładowany. Taki #!$%@? odblokuj by używał akcesoriów xdddd

@100-TVarzyGrzybiarzy
@Ator: Było by fajnie gdyby ten obrazek nie kłamał xD
2 lata wsparcia - jak kupisz Google Pixel to masz więcej. Do tego na co komu 3-4 lata wsparcia od Apple kiedy oni od zawsze wykorzystywali to by zmniejszać wydajność urządzeń

Producent stawia na jakość - tu zależy od producenta, jeśli wrzuciłeś wszystkich producentów do jednego worka to jesteś debilem.

Działa płynnie - to zależy od samego urządzenia, mój telefon mam
@jamtojest:

iPhone nie pyta o uprawnienia? Nie wymaga zalogowania się do tego samego konta przynajmniej? Też jakieś operacje musisz wykonać przecież. Ja wolę mieć uprawnienia pod kontrolą i wiedzieć, na dostęp do czego zezwalam. Tak czy inaczej, działa i nie trzeba żadnych rootów, żadnego wielkiego kombinowania. Z tego co widzę w apce, wymagany jest Android minimum 7.0 i to jedyny warunek.

Gdzie się włącza tę funkcję?

A dobra, już znalazłem.

Aha,
@Ator no za androidem przemawia jednak cena. Sam bym sobie kupił iphona ale żal mi kasy, więc idę w średnia półkę androida i jestem zadowolony. Nie lubię dbania o telefon i czułbym się źle z telefonem za 4k.
@jamtojest: @pekak:

iPhone nie pyta o uprawnienia? Nie wymaga zalogowania się do tego samego konta przynajmniej? Też jakieś operacje musisz wykonać przecież. Ja wolę mieć uprawnienia pod kontrolą i wiedzieć, na dostęp do czego zezwalam. Tak czy inaczej, działa i nie trzeba żadnych rootów, żadnego wielkiego kombinowania. Z tego co widzę w apce, wymagany jest Android minimum 7.0 i to jedyny warunek.

Zawołam was obu, bo czuję się oszukany. Spędziłem