Wpis z mikrobloga

@Koloses: sam mam obecnie iphona xs, po przesiadce z galaxy S9, wczesniej ajfon 7. Troche juz olalem te spiny na telefony, chodzi szybko to sie nie przejmuje. Ale kurde, iphony to sa telefony projektowane chyba dla starych dziadow i dla kobiet - mialem kiedys iphona 3G i ten system wyglada identycznie jak wtedy, nawet wszystkie wkurzajace bledy i niedociagniecia zostaly na swoim miejscu. Slyszalem ze w nowym iOSie apple chce
  • Odpowiedz
@Harmideron: no ale telefony to nie tylko gry xd
ja np pracuje na macbooku i posiadanie iphona bardzo ułatwia mi przesyłanie danych pomiędzy komputerem i telefonem i chociażby dlatego nie zrezygnuję w najbliższym czasie z apple. żaden tani smartfon z androidem nie da mi takiej dobrej komunikacji z komputerem, nawet jeśli bym zmienił system na windows.
  • Odpowiedz
@dirtydenier: Dlatego bawią mnie ludzie zapatrzeni w Apple i zachowujący się jakby to był system idealny, bo korzystając z niego widać, że wcale tak nie jest(jest po prostu szybki) i do ficzerów Androida gołemu iOS dużo brakuje. Widżety już mam, ale tylko proste typu zegarek czy pogoda, chociaż na scenie jb ostatnio coś się ruszyło i można już robić normalnie funkcjonalne widgety, ale ja i tak nigdy z nich na
  • Odpowiedz
@Przegrywhere: AirDrop jest dużo wygodniejszy niż klasyczne przesyłanie bluetoothem czy po kablu. Nie da się też kopiować i wklejać tekstu z telefonu na komputer. Pisanie smsów i odbieranie rozmów również nie działa bez dodatkowej aplikacji.
  • Odpowiedz
@Koloses: ja w jb raczej sie nie bede bawil bo tel jest sluzbowy i za rok zmienie (licze ze juz na androida), ale za te pieniadze naprawde nie rozumiem skad hype. Myslalem ze z macbookiem bedzie jakas mega integracja i zmieni to moje zycie, ale tez meh, moge sobie co najwyzej telefon odebrac na kompie albo smsa napisac. Wszystkie plusy tego ekosystemu juz zalatwily zewnetrzne apki. Mialem apple watcha to
  • Odpowiedz
@Koloses: ja robilem w paru wiekszych i mniejszych firmach i akurat uwazam ze biznesowo apple sie sprawdza dobrze i chyba maja przewage na tym polu wzgledem androida (ale nie czytalem statystyk).
Jak sie vpna dobrze skonfiguruje na iphonie to bedzie dzialal juz na zawsze. Pakietu office malo kto funkcjonalnie uzywa na tel, wiec mysle ze to nie ma najwiekszego znaczenia. Ja korzystam z natywnej apki do maili i jest ok,
  • Odpowiedz
@Harmideron: what? mówimy ogólnie o porównniu androida do iphona, a to, że jeśli chodzi o wydajność są jednymi z lepszych telefonów na rynku to akurat żadna tajemnica. przeciętny uzytkownik moze nie zauwazyc róznicy między tanim androidem a nowym iphonem jesli chodzi o prędkość działania, ale jest masa dodatkowych cech, w którym iphone wygra. i nie mowie tego jako fanboj jabłka, bo to akurat fakt. natomiast nie twierdze, ze nie ma
  • Odpowiedz