Wpis z mikrobloga

@push3k-pro @jamtojest @pekak

Dzięki @jamtojest w ogóle odkryłem tę apkę na Windowsa co "integruje" komputer z Androidem.

No i kopiowania to w sumie faktycznie nie ma, na moim Xiaomi mi9. Najczęściej radzę sobie tak, że zapisuję sobie wiadomości do siebie w Telegramie i potem mam je automatycznie na kompie, więc jakoś nie jest mi bardzo brak tej funkcji (pod niektórymi względami nawet lepsza, bo mam wieczną historię tego co kopiowałem), no ale
@Ator miałam smartphonow na androidzie z 5 i od 4 lat mam iPhone 6s+. nie przesiądę się już na nic, co nie jest od Apple. każdy android zaczynał mulić mi po pół roku, a ten gnoj 4-letni dalej śmiga i nic mu sie nie dzieje. nie spłacam za niego kredytu, zaplacilam gotówką. jedyny minus - wyłącza się na mrozie, ale idzie sobie z tym poradzić wkładając go na zime w pancerne etui,
@diogene:

a czemu appka która działa świetnie na innych platformach ma być pzrepisywana od zera bo jakaś inna platforma jest niedorobiona? :)

To nie deweloper dyktuje warunki tylko firma tworząca system operacyjny i jeśli producent aplikacji chce zaistniec na AppStore to on powinien się dostosować do warunków stawianych przez Apple, a nie odwrotnie. Zarzut, że iOS jest niedorobiony jest co najmniej śmieszny, bo system jest bardzo dobrze zoptymalizowany, a niedorobioną platformą
@krokz: ale chyba oczywiste że chodzi o własny dzwonek, a nie ten z systemowych lub kupionych w itunes store? :)

iOS jest niedorobiony i dałem kilka przykładów, po prostu twoim - i większości - argumentem jest "a po co to, a komu to potrzebne"

A jeszcze sobie przypomniałem, przykładowo mam sobie appkę do czytania komiksów. Taki komiks potrafi mieć 500mb. Da się wrzucić kabelkiem? Skopiować z dysku? Otworzyć bezpośrednio z jakiegoś
źródło: comment_1588880382C5glSBKvrHKgQaUrIERm07.jpg
@push3k-pro: No widzisz, nie wiedziałem o tym. Chociaż dla mnie to nic nie zmienia.

Ze względu na stopień rozdrobnienia, trudno traktować androida jako jeden system. Biorę pod uwagę lidera rynku i producenta urządzeń z podobnego segmentu cenowego. Na flagowcach Samsunga wszystko działa pięknie i bez problemu. To jest właśnie jedna z odpowiedzi, dlaczego Samsung jest droższy od Xiaomi czy Huaweia.

Jak ktoś pyta, czy jest taka możliwość na androidzie, to z
@jamtojest: Oczywiście, ja pamiętam, jak w 2009 roku w akadmeiku kolega się popisywał, jak zdjęcia z symbiana miał za kilka sekund na komputerze i jeszcze mógł usypiać i pobudzać komputer, parę lat później to co na sprzęcie Apple ktoś robił na Androidzie, ale to trzeba jednak ogarniać. Myślę, że kwestią czasu jest standaryzacja tego. Póki co, mam szybki dostęp do zdjęć.
Zasada jest prosta. Kto nigdy nie mial iPhone, zachwala Androidka i #!$%@? na IPhone, kto ma iPhone, mial kiedyś Androida, więcej sobie dupy gownem nie zawaraca, ew. sarkastycznie żeby #!$%@? zacietych androidkow :)

@Paweu_: Miałem Iphone, stać mnie na Iphone, jedyny sens jaki widzę w kupowania Iphone, to jako drugi telefon do pokazywania, że mnie stać.
Android jest po prostu dużo wygodniejszy.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@cherrz: to dość dziwne, ale skoro są takie Twoje odczucia to ok. Moje i moich znajomych są inne nawet po latach korzystania z flagowców. Ciężko mi sobie wyobrazić co trzeba zrobić by zamulić chociażby 2 letniego flagowca.
@CastleBuilder: Ja nie mówię, że one mi zamulały. Po prostu nie było tego uczucia płynności przy scrollowaniu, przy wchodzeniu czy wychodzeniu z apek, wielu ludzi nie dostrzega takich rzeczy, tych kilku brakujących klatek w animacji, ale ja jestem na to bardzo uczulony i tylko iPhone potrafi mnie pod tym względem zadowolić, co prawda nie miałem telefonu z ekranem 90Hz czy 120Hz i jestem ciekaw jak to wygląda w codziennym użytkowaniu.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@cherrz: jeden Mirek już wspomniał wyżej dość słusznie mi się wydaje, że animacje w Androidzie domyślnie są długie i można je przyspieszyć dwukrotnie w dwie minuty. Oczywiście jest to średnie rozwiązanie, bo jednak trzeba grzebać w ustawieniach (a większość użytkowników o tym nie wie bo to schowana opcja w opcjach deweloperskich), ale mocno też wpływa na feeling szybkości. Same animacje pewnie u Apple zrobione są lepiej pod kątem przejść, bo jednak
@CastleBuilder: ja nie mówię o szybkości animacji, opcjami programistycznymi na Androidzie oczywiście się bawiłem :) na iosie są dość długie animacje, ale te animacje nie gubią klatek, bardzo rzadko się zdarza że coś nie zagra idealnie, na Androidzie zdarzało się notorycznie i to bez znaczenia czy Oneplus czy Huawei, eski od Samsunga też miałem i to 3 sztuki i tam to chyba była z tym najgorzej z tego co pamiętam. I