Wpis z mikrobloga

Nie da się też kopiować i wklejać tekstu z telefonu na komputer. Pisanie smsów i odbieranie rozmów również nie działa bez dodatkowej aplikacji.

nie da się bez kombinowania i na pewno nie tak łatwo jak na iphonie

@pekak: Uwaga, podaję tajny sposób. "Kombinowanie" polega na udzieleniu kilku zezwoleń w systemie.

W którym roku ostatni raz korzystałeś z Androida i Windowsa? W 2004?
jamtojest - > Nie da się też kopiować i wklejać tekstu z telefonu na komputer. Pisani...

źródło: comment_15888443712UQ6isJR8dZ9aUNKAvqYCz.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Ator: serio kutwa płacisz 4 tysiące za telefon i ci każdą zapłacić za zmianę dzwonka?
Ja pitole w 2k25 będa pewnie już takie mikrotransakcje na ajplu, że przy odblokowaniu telefonu będą ci ściągać z kart 0.10$
  • Odpowiedz
serio kutwa płacisz 4 tysiące za telefon i ci każdą zapłacić za zmianę dzwonka?

@kodecss: nie trzeba za nic płacić

"Kombinowanie" polega na udzieleniu kilku zezwoleń w systemie.

@jamtojest: a widzisz, ale jednak trzeba wykonać jakieś akcje i grzebać w ustawieniach. działa to na wszystkich androidach?
  • Odpowiedz
@pekak: iPhone nie pyta o uprawnienia? Nie wymaga zalogowania się do tego samego konta przynajmniej? Też jakieś operacje musisz wykonać przecież. Ja wolę mieć uprawnienia pod kontrolą i wiedzieć, na dostęp do czego zezwalam. Tak czy inaczej, działa i nie trzeba żadnych rootów, żadnego wielkiego kombinowania. Z tego co widzę w apce, wymagany jest Android minimum 7.0 i to jedyny warunek.
  • Odpowiedz
@jamtojest: w apple i tak musisz byc zalogowany do iclouda na obu urządzeniach (tak samo jak na androidzie zresztą trzeba zrobić konto google, a na windowsie zakładasz konto microsoft). jeśli działa to spoko, czytalem jakis czas temu o tym, ze tez się da to zrobić na androidzie ale wydawalo mi sie, ze potrzebna jest dodatkowa aplikacja
  • Odpowiedz
@krokz: nie, po 10 minutach iOS je zamknie. Chyba że to aplikacja do VPN lub muzyki to wtedy tylko nie.

Komunikator internetowy? Zapomnij, chyba że działa na powiadomieniach push. Zobacz sobie np. program ChatSecure - powodzenia.
  • Odpowiedz
@Ator:
i to i to jest gównem, kto to widział, żeby posiadać osobisty KOMPUTER bez uprawnień roota. Śmiech na sali. A w apple nawet nie można sobie plików wyświetlić na kompie. X D
  • Odpowiedz
@diogene:

@krokz: nie, po 10 minutach iOS je zamknie. Chyba że to aplikacja do VPN lub muzyki to wtedy tylko nie.

Mi większość aplikacji działa w tle, nigdy nie miałem z tym problemu i nie
  • Odpowiedz
że obecnie flagowce z Androidem kosztują tyle samo co iPhone albo drożej.

@Ator: @pekak: To uwielbiane na wykopie xiaomi ostatnio pojechało w cenie jak MI 10 kosztuje 3,5k w PL lub 3k u chińczyka ( ͡° ͜ʖ ͡°) MI9 na premierze w PL kosztowało 1999zł. To samo oneplus zabójca flagowców co kosztuje tyle samo co flagowce samsunga,huawei no litości xD Oczywiście nie każdy potrzebuje
  • Odpowiedz