Wpis z mikrobloga

@Megawonsz_dziewienc:
A co do możliwości rozbudowy, poniżej lista prockow które pasują do plyty:
Model Cores Threads Base clock Turbo Clock Cache L2 Cache L3 TDP
Xeon E5-1603 v3 4 4 2.8 GHz 1MB 10MB 140W
Xeon E5-1607 v3 4 4 3.1 GHz 1MB 10MB 140W
Xeon E5-1620 v3 4 8 3.5 GHz 3.6 GHz 1MB
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: Dlaczego masz wywalić za pół roku?
mobo + cpu + ram (x99 d4, 2620v3, 16gb ram ECC) kupisz za 550pln z ali
Sam testuje taki zestaw, wszystko śmiga płynnie, a możliwość rozwoju jest bardzo duża.
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: Te "stare" trupy osiągają porównywalną wydajność z nowymi jednostkami, a kosztują ułamek ceny. Moim zdaniem jeżeli ktoś buduje tani komputer to bardzo dobra opcja.
  • Odpowiedz
Te "stare" trupy osiągają porównywalną wydajność z nowymi jednostkami

@lukaszbsk: to ciekawe porownanie, obejmuje zuzycie pradu oraz gwarancje? no to jest tylko tanie w zakupie
  • Odpowiedz
@lukaszbsk: nie pisz mi takich rzeczy bo ja w stara padake bym nie poszedł, to nie jest w najmniejszym stopniu rozwojowe, to az refurbowany sprzet i zapchaj-dziura tylko, choc tania co jest prawdziwe bardzo
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: Powyżej wysłałem listę obsługiwanych procesorów.
Osobiście mam zamiar w przyszłości wymienić procesor na 1650v3 6r12w (400pln na ali) - można go podkręcić do 4,5ghz.
  • Odpowiedz
@Viscop: Akurat osobiście posiadam ten procesor z odblokowanym turbo i mogę powiedzieć dokładnie coś innego ;)
procesory z dopiskiem V3 pozwalają na odblokowanie starego turbo - wydajność w grach wzrasta mega w górę.

Spójrz na film 7:42 - https://www.youtube.com/watch?v=6Ox0cirdP3k&t=365s
Nie odstaje on tak mocno od stockowego ryzena 3600,a jest 4x tańszy jako zestaw.
Jeżeli chcesz, żebym przetestował jakąś grę na 2620v3 turbo + 1080 gtx daj znać, mój torrent stoi
  • Odpowiedz