Wpis z mikrobloga

@crazysatan999: fajne, pisz więcej, tylko może częściej rób akapity to łatwiej będzie się czytać.

Akurat wczoraj zainstalowałem ponownie ID 2, którego nie ukończyłem jako jedynej z rodziny Planescape: Torment, Baldur's Gate i Icewind Dale. Jakie mody polecałbyś do gry (np. podbicie rozdzielczości czy ogólne usprawnienia jak to jest w wersji Enhanced)?
  • Odpowiedz
@Dziadekmietek: Dzięki :D z tymi akapitami masz rację, chociaż usprawiedliwię się trochę tym, że format wypoku nie sprzyja niestety czytaniu takich elaboratów. Już zwykłe wyjustowanie tekstu by pomogło, ale już widzę jak coś pod tym względem poprawiają ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Natomiast co do modów - osobiście grałem w czystą wersję w prawilnym 800x600. Natomiast sama gra obsługuje większe rozdzielczości (sprawdź w configu w plikach z grą), poza tym
  • Odpowiedz
Co więcej jako jedyna z nich nie doczekała się z powodu zaginięcia kodu źródłowego wersji 'Enhanced Edition'

@crazysatan999:

imo gadają tak, ponieważ nie chce im się gmerać w DD3, a do wcześniejszej 2.5 mieli wszystko obcykane i "zrobili 3 gry".

Serce furii to była super zabawa. Tym tekstem przypomniałeś mi, ile czasu zmęczyłem w tym trybie. Aczkolwiek największym minusem jest to, że traktuje się go jako właśnie ng+ czym, moim
  • Odpowiedz
@Carl_Corey: @Senaroth: @Fren: Dzięki wielkie!

@Wygramitak: Faktycznie ucięło ;] Chodziło oczywiście o wprowadzenie różnych rodzajów kategorii pancerza z różnymi modyfikatorami od zręczności, ale również karami ujemnymi zbroi. Miłej zabawy!

@Hawthorne: Dzięki! Możesz wrzucić tag #crazysatanica do obserwowanych :) Poza tym napisałem jeszcze dwa teksty na tagu #crpg ale nie zdążyłem ich już wkleić do og postu, bo zablokowało szybko edycję ( ͡°
  • Odpowiedz
@crazysatan999:

A jak inaczej nazwać HoF niż NG+

dunno, nie czepiam się, wiem że to funkcjonuje jako ogólnie rozumianie ng+, tylko gameplay wise się nie zgadza, bo połowę taktyk szlag trafia. No chyba że od początku grałeś cc/buff/debuff, ale pamiętam, że kilka czarów, jak plugawy uwiąd działało całkiem nieźle, tylko jest end game power shit.
  • Odpowiedz
@sejsmita: w sumie można by jeszcze rozważyć czy większa ilość przeciwników i ich inne rozłożenie nie powodują, że jest to coś innego niż po prostu ng+, ale to debata juz chyba dla filozofów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz