Wpis z mikrobloga

#axeliocontent

Janusz Korwin-Mikke

P.Oskar Wądołowski protestuje – nie bezpodstawnie!

Po incydencie na „Przystanku Woodstock” podałem do wiadomości publicznej, że p.Wądołowski nigdy nie był Członkiem KNP. P.Wądołowski zaprotestował – w swoim stylu, niestety – i przedstawił dowód:

http://www.rp.pl/artykul/725884.html?print=tak&p=0

że kandydował do Sejmu jako Członek KNP.

Jak to pogodzić z faktem, że nie istnieje Deklaracja p.Wądołowskiego – ani żadna opłacona składka – na której to podstawie powiedziałem, że nigdy Członkiem nie był?

Wyjaśnienie jest takie: p.Wądołowski zapisał się do UPR-WiP (która powstała 25-III-2011). Najprawdopodobniej opłacił wtedy pierwszą składkę – lub nie. Gdy (8-V-2011) UPR-WiP przekształciła się w KNP, to Deklaracji KNP nie złożył, bo nie musiał. Żadnej składki w KNP nie zapłacił – ale jej Członkiem był – jak każdy Członek UPR-WiP (i każdy Członek UPR, który wypełnił Deklarację!) - bo członkostwo ustaje dopiero po 6 miesiącach niepłacenia składek. W momencie rozpisania wyborów i zgłaszania list wyborczych Członkiem więc nadal był – co najmniej do 1-X-2011. Rozczarowany wynikiem p.Wądołowski nadal nie płacił składek – świadomie i celowo, bo nie chciał być Członkiem KNP - i po 6 miesiącach Członkiem być przestał.

Formalnie jednak rzecz biorąc do tego dnia był Członkiem KNP . Przepraszam – podałem błędną informację!
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach