Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Czy zostawiliscie swoją partnerkę/partnera przez to, że od (miesięcy) częstotliwość seksu Wam nie odpowiadała? Mam wrażenie, że to trochę myślenie jak typowe zwierzę (związek jest niezły, trwa 4 lata, mamy po 23lvl). Ale coraz bardziej zaczyna mi to doskwierac.. Były rozmowy, różowa mówi, że ma takie libido (kiedyś była inna, twierdzi, że człowiek siebie się uczy i zmienia), że jest zadowolona podczas seksu I tyle jej obecnie odpowiada (czasem 1raz na miesiąc, czasem 2, czasem 0 przez 3-4 tyg). Kocham ją, ale z drugiej strony nie widzę takiego życia np w małżeństwie kiedyś, nie ma opcji, to jednak jest dla mnie też ważne

#seks #zwiazki #niebieskipasek #rozowy #rozowypasek #rozowepaski #niebieskiepaski #kiciochpyta

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Precypitat
  • 96
@AnonimoweMirkoWyznania miałam radzić żeby zbadala hormony (sama w tym wieku miałam problem i brałam lek na obniżenie progesteronu czy coś koło tego), ale po twoim ostatnim komentarzu widzę, że jej się po prostu już nie chce pracować nad związkiem. Jesteś młody, wiec nie ma co się kisić w związku, który ci nie odpowiada, a 4 lata to nic w porównaniu do reszty życia.
@AnonimoweMirkoWyznania Rozważasz odejście w pierwszej kolejności, a nie bierzesz pod uwagę wizyty u seksuologa? Jesteś pewien, że ty chcesz tego związku, skoro od razu planujesz ostateczne rozwiązanie zamiast próbować naprawić sytuację? Moim zdaniem to wygląda jak próba usprawiedliwienia i przekonania samego siebie do kroku, który już dawno zaplanowałeś.
@AnonimoweMirkoWyznania: zrób eksperyment, zacznij stawać się bardziej wartościowym facetem i zobacz czy to się zmieni. To znaczy wejdź na dietę, pójdź na siłownię, zacznij się uczyć nowej umiejętności, jakaś nowa pasja która zabierze ci trochę czasu. Po jakimś czasie ona to zauważy i może się zdarzyć, że zrozumie św twoja wartość jako faceta rośnie i będzie czas na jej reakcje. Ponownie poczuje do ciebie pociąg plus nie będzie chciała żebyś jej
OP: @michal_0107: nie bierze, także to nie to
@Medyc: tu nic sie nie zmienilo, jest jak bylo, nie widze jakichs zmian

@DulGukat: dużo w tym racji, zmieniamy się. Tego właśnie nie chcę, to są 2 sprzeczne sytuacje - nie wyobrażam sobie braku częstszych inicjacji przez resztę życia. Z drugiej nie wyobrażam sobie tego życia bez niej, że jednak jest to dosyć błache, jeśli w związku oprócz tego jest
Risog: Tak, zerwałam m.in. z tego powodu. Mój ex mógł raz w miesiącu, raz na dwa miesiące i to wybłagane. Raz jak przestałam się prosić o seks, to przerwa trwala prawie 3 miesiące, w ciągu roku uprawialiśmy seks 10 razy (liczę też fellatio), 1 raz inicjowane z jego strony. Kiedy dla mnie normą jest minimum raz w tygodniu. To była cała droga przez piekło, były rozmowy - zbywane, były podchody np.