Wpis z mikrobloga

@KanalKulinarny: nie wiem w jakim kebabie/hot dogu pracowałeś i z jaką indukcją miałeś do czynienia ale musisz sobie w swojej małej kucharskie głowie uświadomić, że możliwość ustalenia temperatury przygotowania posiłku co do stopnia celcujsza, jest znacznym postępem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pilot1123: profesjonaliści wybierają gaz pewnie dla tej "większej kontroli". Ale wydaje mi się, że przede wszystkim szklana płyta indukcyjna (nie wiem z czego są profesjonalnie) nie wytrzymała by napiepszania 14 godzin dziennie garnkami, patelniami w kuchni gdzie liczy się tempo przygotowywania posiłków. Żeliwny/stalowy ruszt w tym aspekcie zawsze wygra.
  • Odpowiedz
@mlyn-wodny: Na gazie czajnik z wodą gotuje się jakieś 10 minut. Na indukcji w trybie boost < 1 min. Dodaj do tego wysoką sprawność w porównaniu z klasycznym przenoszeniem ciepła przez płomień. W dzisiejszych czasach jest to po prostu ułatwienie, bo nie musisz latać w domu jednorodzinnym po butlę. No i często w nowych blokach nie instalują już gazu z uwagi na zagrożenie wybuchem.
  • Odpowiedz
@Sweet_acc_pr0sa: U mnie płynna regulacja w płycie za niemałe pieniądze wygląda tak
1-6 meh nic sie nie dzieje
7 gotuje się ale uważaj by nie spalić
8-9 wszystko spalone w 4 sekundy.
  • Odpowiedz