@Sweet_acc_pr0sa: konkretny ból pupy skwitowany nerwowym xdxd i próba dowartosciowania oraz szybka ocena kogoś, kogo nie znasz ¯\_(ツ)_/¯ pozwól, że nie będę tracił czasu
@KanalKulinarny: nie wiem w jakim kebabie/hot dogu pracowałeś i z jaką indukcją miałeś do czynienia ale musisz sobie w swojej małej kucharskie głowie uświadomić, że możliwość ustalenia temperatury przygotowania posiłku co do stopnia celcujsza, jest znacznym postępem.
@InterferonAlfa_STG Zgadzam się z tym, że na gazie lepiej smakuje i można coś opalić, ale to nie jest warte tego sprzątania syfu między palnikami i okopconych garnków.
@pilot1123: profesjonaliści wybierają gaz pewnie dla tej "większej kontroli". Ale wydaje mi się, że przede wszystkim szklana płyta indukcyjna (nie wiem z czego są profesjonalnie) nie wytrzymała by napiepszania 14 godzin dziennie garnkami, patelniami w kuchni gdzie liczy się tempo przygotowywania posiłków. Żeliwny/stalowy ruszt w tym aspekcie zawsze wygra.
@mlyn-wodny: Na gazie czajnik z wodą gotuje się jakieś 10 minut. Na indukcji w trybie boost < 1 min. Dodaj do tego wysoką sprawność w porównaniu z klasycznym przenoszeniem ciepła przez płomień. W dzisiejszych czasach jest to po prostu ułatwienie, bo nie musisz latać w domu jednorodzinnym po butlę. No i często w nowych blokach nie instalują już gazu z uwagi na zagrożenie wybuchem.
@Sweet_acc_pr0sa: U mnie płynna regulacja w płycie za niemałe pieniądze wygląda tak 1-6 meh nic sie nie dzieje 7 gotuje się ale uważaj by nie spalić 8-9 wszystko spalone w 4 sekundy.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Sweet_acc_pr0sa: wychodzi taniej, można obsmażyć cebule nad ogniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
@InterferonAlfa_STG: co
1-6 meh nic sie nie dzieje
7 gotuje się ale uważaj by nie spalić
8-9 wszystko spalone w 4 sekundy.