Wpis z mikrobloga

@mlyn-wodny jestem team gaz ale od ponad roku mam indukcję. Z plusów - faktycznie czyściej, no i brak spalin. Z minusów - brak pokrętła. Nie chodzi o to czy masz 5 poziomów czy 17. Wiedziałem że będzie mnie to wkurzać więc wybrałem taką gdzie jest pasek mocy i możesz kliknąć dokładnie tam gdzie ma być poziom grzania. Są kuchenki indukcyjne z pokrętłami, niestety nie mam takiej. No i jak Ci kipi
  • Odpowiedz
@lunga: Nie wiem, ja to znam tylko od strony gotowania :)
A nigdy nie mieszkałem w takim budynku, wiem że potrzebne jest złącze siłowe. Jeżeli jest to powinno się dać podłączyć indukcję.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@pilot1123: flambirowanie też da się zrobić tylko na płomieniu. Pewnie dla większości ludzi płyta indukcyjna będzie ok, ale jak ktoś lubi gotować używając różnych ciekawych technik to gaz lepszy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 29
Jeżeli ktoś dużo gotuje to jest niepraktyczne nie polecam lepiej mieć tradycyjną kuchenkę z płomieniem.

@Positano1: w życiu większych bzdur nie czytałem :)
30 lat dorosłego życia męczyłem się z czyszczeniem j------h kuchenek gazowych, te wiecznie zapieprzone ruszty i inne zakamarki.
Odkąd kilkanaście lat temu zobaczyłem indukcję to zakochałem się w tym. Niestety w mieszkaniu miałem za słaba instalację i nie mogłem mieć indukcji. Teraz mam dom, kupiłem płytę, używam
kopszmercen - > Jeżeli ktoś dużo gotuje to jest niepraktyczne nie polecam lepiej mieć...

źródło: comment_1587126489ib9xUciugcbWAQcJqG4g5k.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@InterferonAlfa_STG: @InterferonAlfa_STG: @mlyn-wodny: @pilot1123: @lunga: OP pisze o indukcji, a wy porównujecie indukcję do gazu, a przecież są jeszcze płyty na prąd które nie są indukcją - Indukcja jest wtedy jak macie płytę zimną i potrzebujecie specjalnych garnków do tego a nie wtedy kiedy płyta jest na prąd.

W sumie główną wadą kuchenek indukcyjnych jest to że trzeba mieć specjalne naczynia ale
  • Odpowiedz