Wpis z mikrobloga

Ci co piszą, że na gazie jest lepsza kontrola temperatury chyba nie widzieli indukcji z dużą skalą wyboru mocy. Przede wszystkim na gazie jest problem, że na najmniejszym palniku podgrzewasz mleko albo roztapiasz masło a na największym robisz duży gar zupy. Na indukcji tego podziału nie ma bo wszystkie palniki mogą pracować z minimalną lub maksymalną mocą. Mam ochotę zagotować szybko wodę? Ustawiam największą moc plus boost. Mam ochotę roztopić masło to
  • Odpowiedz
@mlyn-wodny: @widme: @echelon_: @RobieInteres: @korpoRator:
Wszyscy tu piszą och ach woda szybko garnki zimne...ja mam Gorenje i świszczy, piszczy, szumi, płyta nagrzewa się dookoła garnka i nie da się manipulować przyciskami bo parzy, a wcale nie jest szybciej niż na "zwykłym prądzie" (już nie mówiąc o gazie). Żaden postęp tylko wkurza, co jest kurła nie tak?
  • Odpowiedz
Najbardziej podoba mi się ten argument brudu na szafkach w kuchni - jakby wpływ na to miał gaz, a nie hurtowe n-----------e tłustych kotletów trzy razy w tygodniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Sweet_acc_pr0sa: jakis jeszcze zalet nie wymienilem? xD
*Funkcja strażaka - wyłącza palnik jak nam się za bardzo nagrzeje.
*Możliwość zadania precyzyjnie temperatury
*Timer
  • Odpowiedz
ja mam Gorenje i świszczy, piszczy, szumi, płyta nagrzewa się dookoła garnka i nie da się manipulować przyciskami bo parzy


@6182: Więc masz słaby model. Moja kuchenka indukcyjna nie nagrzewa się w okolicach przycisków.
  • Odpowiedz