Wpis z mikrobloga

jakis jeszcze zalet nie wymienilem? xD

@Sweet_acc_pr0sa: wygląda lepiej, masz opcję łączenia pól grzewczych (niby można na dwóch palinkach na gazowej, lol), po wyłączeniu nadal trzyma temperaturę, może służyć za dodatkową powierzchnię blatu (polecam szklane ochraniacze)

Najważniejsza zaleta to utrzymanie czystości - ale ciężko to zrozumieć, jak mama
  • Odpowiedz
@Sweet_acc_pr0sa: po 30 latach z kuchenka gazowa i 6 miesiącach z indukcja stwierdzam, że indukcja to pomyłka ludzkości, martwy punkt ewolucji, z którego powinniśmy wrócić, póki jeszcze można
  • Odpowiedz
ar i wielbiciel dań z woka

@lunga: mam indukcję i jestem fanatycznym zwolennikiem woków, mam ich cztery( ͡° ͜ʖ ͡°)Żeliwny nagrzewa się szybko i mocno, standardowy stalowy po 20 sekundach robi się czerwony, na gazie chyba nigdy nie udało mi się go tak rozgrzać, stir & fry na indukcji wychodzi naprawdę dobrze.
  • Odpowiedz
@lunga: żeliwny nagrzewa się równomiernie, a stalowy rzeczywiście bardziej od dołu. Ale temperatura jest tak wysoka, że trzeba go podnosić z kuchenki i podrzucać zawartością, bo punkt dymienia jest przekroczony bardzo mocno i zdarzało mi się, że ledwo było widać ściany. Na gazie byłoby trochę wygodniej, bo można bez obawy walić wokiem w kuchenkę, ale ogólnie na indukcji wokuje się bardzo dobrze.
  • Odpowiedz