Wpis z mikrobloga

• 612
""Jestem zdecydowanym przeciwnikiem aborcji eugenicznej i uważam, że zabijanie dzieci z niepełnosprawnością jest po prostu morderstwem. Jeżeli projekt w tej sprawie znajdzie się na moim biurku, to z całą pewnością zostanie przeze mnie podpisany” - powiedział w ubiegłym tygodniu prezydent Andrzej Duda."

Panie prezydencie mam nadzieję że razem z podpisem deklarujesz chęć adoptowania tych dzieci oraz sfinansowania leczenia i opieki z własnych środków.

Mam szczerą nadzieję że 'memiczność' to za mało by wygrać wybory. Jedynymi osobami które mogą rozliczyć obecny rząd jesteśmy my - Obywatele. #polityka
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 171
@Hachiko:

Jedynymi osobami które mogą rozliczyć obecny rząd jesteśmy my - Obywatele.

Mamy rok 2020, a "obywatele" dalej myślą, że mają jakąś super moc, dzięki której dokonają tego mitycznego "rozliczenia". xD
W 2015 PiS i jego zwolennicy też mówili tak, ale odnośnie PO.
  • Odpowiedz
  • 55
@Hachiko: pracuje z osobami głęboko upośledzonymi i to jest po prostu dramat jak rodzice tymi osobami się zajmują jak i personel w ośrodkach. Na samym początku wszystko ładnie, pięknie, będziemy walczyć o naszego bobasa, wychowamy jak nornalnego! A potem taka osoba jest straszną kulą u nogi rodzica. Większość ma bardzo smutne i ciężkie życie.
  • Odpowiedz
Jedynymi osobami które mogą rozliczyć obecny rząd jesteśmy my -

@Hachiko: nikt nikogo nie rozliczy Polacy są jak głośna krowa co mało mleka daje

U nas jest ochrona życia aż do porodu, później radź sobie sam ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Hachiko: co to za wolność i demokracja, kiedy prezydent ingeruje w idee decyzji obywateli...
co innego, jakby chodziło o jednoznaczne, ogólnie przyjęte wartości humanistyczne, a tak to wszyscy mają poważnych specjalistów, filozofów w dupie
ciekawe czy tylko u nas chłopska opinia chłopskiego rozumu przewyższa myśl wykształconego

być może PiS chce ukryć fakt tak dramatycznego zaniedbania służby zdrowia, że zabiegi aborcyjne byłyby na niezadowalającym poziomie, że nas na to nie stać?
  • Odpowiedz
@Boroweczka najlepsi są ci rozpłodowcy, co naoglądają się jakichś pseudomotywacyjnych pierdół z tym gościem co nie ma rąk i nóg, a jeździ, robi jakieś wykłady i ma żonę, i myślą, że "a no to zajebiście, wszyscy tak mogą, będzie im fajnie, życie jest piękne, frytki i harnaś, elo", a później się okazuje, że wcale tak fajnie nie jest i jednak lepiej mieć nogi i ręce, a najlepiej nie istnieć wcale.
  • Odpowiedz
Panie prezydencie mam nadzieję że razem z podpisem deklarujesz chęć adoptowania tych dzieci oraz sfinansowania leczenia i opieki z własnych środków.

@Hachiko: A ty pewnie jesteś przeciw zabijaniu ludzi, u których wykryto nowotwór, prawda? No to skoro tak, to mam nadzieję że razem z wypowiedzeniem tej opinii deklarujesz chęć zajęcia się tymi ludźmi oraz sfinansowania leczenia i opieki z własnych środków.
  • Odpowiedz
  • 10
@widaczew: osoby bez kończyn całkiem nieźle sobie radzą w życiu. Niepełnosprawność fizyczna nie jest tak straszna jak umysłowa. Jesteś wstanie porozumieć się z tą osobą. Najgorsze są osoby właśnie głęboko upośledzone, które musisz stymulować, bo same nie są w stanie zapewnić swoich podstawowych potrzeb. Nie poinformują Cię, czego potrzebują. Są bo są. Takie życie wegetatywne.
  • Odpowiedz
@kontonr77 porownujesz chorobe nowotworowa do np bezczaszkowca? Moze jednak da sie zyc bez mozgu i jakos funkcjonowac - Twoj tok myslenia to potwierdza.

Mlotku! Dlaczego w takim razie raka sie leczy, probuje usunac z organizmu a dlaczego plodu BEZ GLOWY nie mozna usunac od razu, tylko nakazuje sie matce i ojcu trwac w tym cierpieniu do porodu - cesarki zreszta, co jest powazna interwencja chirurgiczna, co opoznia mozliwosc zajcia w zdrowa
  • Odpowiedz
@kawazrana: Opisujesz jakiś skrajny hipotetyczny przypadek, podczas gdy praktyką jest stwierdzanie ryzyka (nic trudnego, bo ryzyko istnieje zawsze) jakiegoś nieznacznego upośledzenia albo zabijanie dzieci z zespołem Downa.
  • Odpowiedz
@kontonr77: Miałeś do czynienia z osobami z zespołem Downa? Bo ja tak. Wiele z nich ma mnóstwo chorób, nie są w stanie same sobą się zająć. Down nie równa się Downowi. Zatem zapytam - jeśli moje dziecko będzie chore na zespół Downa, zmusisz mnie do jego urodzenia, to zapewne zgodzisz się co miesiąc przelewać mi kilka stówek? Bo ja finansowo nie dam rady z rehabilitacją, prywatnymi lekarzami... A, i zaopiekujesz
  • Odpowiedz
@Hachiko: Notowania PiS w czasie poprzedniej kadencji (15-19) najbardziej spadły, o ile pamiętam, tuż po "Czarnym Proteście". Ciekawe, czy również tym razem kwestia dopuszczalności aborcji cokolwiek zmieni w notowaniach. Skrajni antyaborcjoniści (Bosak, Piotrowski) czekają...
  • Odpowiedz